Forurensning

Smogbekjempende helikoptre i India får ikke fly - på grunn av smog

Myndighetene ville bruke helikoptre til å bekjempe smogen over New Delhi, men det som skulle vært redningen får ikke lette på grunn av forurensningen.

GIFTIG SMOG: Ei jente beskytter seg mot smogen, som ligger tett over Indias hovedstad new Delhi. FOTO: AFP PHOTO / DOMINIQUE FAGET
GIFTIG SMOG: Ei jente beskytter seg mot smogen, som ligger tett over Indias hovedstad new Delhi. FOTO: AFP PHOTO / DOMINIQUE FAGET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Indias hovedstad New Delhi er hardt rammet av forurensning, smogen ligger som et tjukt, grått teppe over byen.

Så langt er over 6000 skoler blitt stengt på grunn av smogen, leger har bedt regjeringen om å erklære unntakstilstand, og Delhis sjefsminister Arvind Kejriwal har kalt hovedstaden for et gasskammer.

Luftkvaliteten er så dårlig, skriver The Guardian, at å puste i den tilsvarer å røyke 50 sigaretter om dagen.

Får ikke lette

Ifølge The Guardian ville myndighetene i Delhi bekjempe smogen ved å bruke statseide helikoptre til å spre vann over byen. Men nå viser det seg at redningen blir stående på bakken. Smogen over New Delhi er så tett at helikoptrene ikke kan fly over byen før teppet av smog har løst seg opp.

FORURENSER: Den tunge trafikken i New Delhi forårsaker mye av byens forurensning. Foto: AFP PHOTO / DOMINIQUE FAGET
FORURENSER: Den tunge trafikken i New Delhi forårsaker mye av byens forurensning. Foto: AFP PHOTO / DOMINIQUE FAGET Vis mer

- Akkurat nå, med smogen som råder over byen, er det ikke mulig for helikoptrene å utføre oppdraget, sa formann og administrerende direktør i helikopterselskapet BP Sharma til The Indian Express.

Giftig trafikk

New Delhi har nærmere 22 millioner innbyggere, og har lenge vært plaget av forurensning. En studie fra 2015 viste at 52 prosent av svevestøvet i New Delhis luft var forårsaket av byens biler. Ifølge The Guardian bidrar også sand og jord fra bygningsarbeid til den kvelende atmosfæren.

Forrige uke ble luftkvaliteten i byen ytterligere forverret, av røyk fra omkringliggende områder og vindstille vær. Luftkvaliteten i byen er nå 30 ganger dårligere enn det Verdens helseorganisasjon mener er forsvarlig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer