«Smoking med en touch av renessanse»

Kronprins Haakon og Mette-Marit lurte hele pressekorpset da de kongelige sølvbryllupsgjestene ankom Mariefred etter en båttur til den gamle vikingbyen Birka i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det norske paret ble fraktet rett om bord på kongeskipet «Norge», mens resten av følget, med sølvbrudeparet kong Carl Gustaf og dronning Silvia i spissen, gikk i land etter båtturen i den sjarmerende lille byen sør for Stockholm.

Hele den norske kongefamilien er gjester ved sølvbryllupsfeiringen i Sverige, som ble innledet allerede søndag kveld. Mandag tok det svenske kongeparet sine gjester med på et privat mini Silver Cruise på Mäleren, der også den norske kronprinsen og hans forlovede var med.

KS «Norge» er base for den norske kongefamilien under oppholdet i Sverige.

Prinsesse Märtha Louise kom for sent til programmets første del mandag på grunn av representasjonsoppgaver i Trondheim. Men til festlighetene på Gripsholm slott mandag kveld var hun til stede.

Det var også en imponerende lang rekke andre kongelige gjester og venner av sølvbrudeparet, som den 19. juni for 25 år siden giftet seg i Storkyrkan i Stockholm. Og det var i de dager da Olof Palme var regjeringssjef og ABBA sang «Dancing Queen».

Slottsfest

Verdens to eneste kongeskip, «Norge» og «Dannebrog» lå utenfor Gripsholm slott i Mariefred mandag, der første del av den svenske sølvbryllupsfeiringen foregår.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer