11 butikker: Smoothie Xchange fokuserer i år på den eksisterende driften, fremfor å åpne nye butikker. Foto: Jørgen Hyvang / Finansavisen
11 butikker: Smoothie Xchange fokuserer i år på den eksisterende driften, fremfor å åpne nye butikker. Foto: Jørgen Hyvang / FinansavisenVis mer

Smoothie-gründer spår sterk vekst

Overskuddet til Smoothie Xchange forsvant i fjor med solen. Nå spår gründeren et solid 2016.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Smoothie Xchange fortsetter å vokse, men fjoråret gikk ikke like smertefritt som foventet, skriver Finansavisen.

- Våren kom jo aldri, og sommeren kom først i august, sier Smoothie Xchange-eier Magnus Berner til avisen, og forteller at selskapet i tillegg måtte betale langt mer for råvarene, som i all hovedsak kjøpes i dollar.

Dermed ble resultatet før skatt mer enn halvert - fra 2,3 millioner kroner i 2014 til 1,1 millioner kroner i 2015. Det til tross for at omsetningen økte fra 41,9 til 47,7 millioner kroner i den samme perioden.

- Det viser hvor robust konseptet er at vi kan levere overskudd like fullt, påpeker Berner overfor avisen.

Fokus på driften Smoothie Xchange har i dag totalt 11 butikker, hvorav tre åpnet i fjor. De aller fleste ligger i Oslo og Akershus, men Berners amerikanskinspirerte konsept har også spredd seg til Bergen og Sørlandet. Videre vekst er planen, men i år er det ifølge Finansavisen mest fokus på driften.

- Jeg vil ikke gå for fort frem. Da går det fort galt. Det er veldig lett å gå på en smell, sier gründeren, som startet smoothie-kjeden sammen med kona Lene Undheim Berner etter at de traff hverandre i Arizona, USA.

- Vi er mest opptatt av å forbedre driften i år, men vi sier ikke nei om det dukker opp et godt lokale, sier Berner til avisen.

2016 har startet bra, eieren regner i år med å øke lønnsomheten betraktelig.

- Om det ikke begynner å sludde bør det bli mye bedre. Vi regner med å øke omsetningen med minst 10 prosent, og overskuddet bør ligge mellom 3,5 og 4 millioner kroner, forteller Berner til Finansavisen.

Flere nyheter: Milliardærdatter vil ha 40 mill. for herregård
Milliardær-sønn: - Jeg ble villedet
Satset leiligheten på app - bygget selskap til 41 mill.