Smørsanger skal skremme ungdom

Her er Australias nye våpen mot fjortiser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Myndighetene i Rockdale ved Sydney i Australia er lei av at ungdommen henger i parkeringshus og forstyrrer beboerne i området. Men nå må de unge finne seg et annet sted å henge, ifølge australske Undercover.

Barry skal skremme

Fra juli vil myndighetene på stedet sette i gang sin kampanje, og virkemidlet er ingen annen enn Barry Manilow, smørsangeren fra 80-tallet.

Det er foreløpig ikke klart hvilket, eller hvilke av Barry Manilows seks Greatest Hits-album som skal brukes, men det er nok låter å velge mellom. Med fengende slagere som Mandy, Let\'s hang on og ikke minst Copacabana, er håpet at undgommen ikke orker å være i parkeringshuset og heller finner seg et smørsang-fritt sted å henge.

Myndighetene vil også spille klassisk musikk for fjortisene.

- Vi vil spille musikk som helt generelt ikke appellerer til disse menneskene, sier stedfortredende ordfører, Bill Saravinovski, ifølge Undercover.

Ikke første gang

Dette kan virke som en noe utradisjonell måte å kvitte seg med uønskede personer, men det er ikke første gangen dette skjer i Australia.

BLIR DU REDD?: Barry Manilow skal skremme australsk ungdom. Foto: Scanpix
BLIR DU REDD?: Barry Manilow skal skremme australsk ungdom. Foto: Scanpix Vis mer

Warrawong Westfield handlesenter i Wollongong utenfor Sydney, brukte Bing Crosby for å bli kvitt bråkete tenåringer i kjøpesentret i 1999.

Både USA og Storbritannia har også testet denne metoden, men det er ikke kjent hvilke artister eller grupper som ble brukt til å skremme bort fjortisene.

En annen måte som er brukt i kampen mot uønskede fjortiser er Mosquito.  Dette er en liten boks som kan henges utenfor butikker. Den gir fra seg en irriterende lyd  som bare kan høres av yngre mennesker, og skal være så irriterende at ungdommen velger å forlate stedet som sender ut ulyden.

Hvilken artist eller gruppe hadde skremt deg?