Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SMS-ene: - Du og din familie skal dø

Trusselsiktede Mohyeldeen Mohammad (24) har selv mottatt rundt 40 trussel-SMS-er.

DRAPSTRUET: Mohyeldeen Mohammad (24) har mottatt mellom 30 og 40 SMSer og en rekke telefoner etter hans utspill i offentligheten den siste tida. Foto: John Terje Pedersen
DRAPSTRUET: Mohyeldeen Mohammad (24) har mottatt mellom 30 og 40 SMSer og en rekke telefoner etter hans utspill i offentligheten den siste tida. Foto: John Terje Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Mohyeldeen Mohammad (24) fra Larvik er siktet for å ha truet to Dagblad-journalister.

I går anmeldte han drapstrusler rettet mot ham selv på sms og telefon etter hans utspill i offentligheten den siste tida. Under fredagens demonstrasjon mot Dagbladet forrige fredag advarte han mot et 11. september i Norge.

I tirsdagens utgave av Klassekampen forsvarte han drap på homofile. Etter fire timer i avhør i går ga han fra seg sin mobiltelefon, før han ble løslatt senere på kvelden. Under avhøret ransaket politiet boligen hans uten at de fant noe mistenkelig.

Håper på telefonavlyttingI dag gikk politiet gjennom innholdet i 24-åringensmobiltelefon, og kunne bekrefte at mannen har mottatt mellom 30 og 40 sjikanerende og truende SMS-er og en rekke telefoner.

- Dette er mennesker som tydelig er opprørt etter hans uttalelser i det siste. Mange ønsker ham ut av landet og flere gir uttrykk for at de ønsker ham død. Også familien hans blir truet, bekrefter etterforskningsleder Jørn Lier Horst i Larvik-politiet overfor Dagbladet.

I dag starter arbeidet med å identfisere og kontakte flere av avsenderne. Også oppringerne skal identifiseres.

- Mange er ikke anonyme og ønsker en dialog med han, men de er krasse i sine uttalelser, sier Horst.

Nå håper Mohammad at telefonavlytting skal avsløre hvem som står bak de truende telefonsamtalene.

Dagbladet får opplyst at 24-åringen regner med at han har vært under såkalt kommunikasjonskontroll over tid.

Han håper dette materialet kan være til hans fordel, og at trussel-makerne på denne måten kan bli avslørt.

PST følger medPST-sjef Janne Kristiansen bekreftet tidligere i dag at sikkerhetstjenesten har «fulgt med på» Mohammad og enkelte av de andre arrangørene av karikaturdemonstrasjonen.

- Det sier seg vel selv at de er i vårt kjerneområde. Jeg kan bekrefte at disse personene var kjent for oss på forhånd, sier Kristiansen til Dagbladet.

Advokat John Christian Elden forsvarer nå Mohammad.

- Jeg har fått bekreftet at politiet er kjent med innholdet i de fleste truslene, sier han til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!