Lønnsfesten i Oslo-skolen

SMS-er avslører: Toppene fryktet storstreik

Skoletoppene var redd lærerne skulle streike etter Dagbladets avsløringer, og la slagplan over SMS. Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen luftet også ideen om å reversere lønnsfesten.

I HARDT VÆR: Utdanningsdirektør i Oslo, Marte Gerhardsen, sier hun opplever at hun har skolebyråd Inga Marte Thorkildsens tillit, på tross av Dagbladets avsløringer om lønnsfesten i Oslo-skolen. Reporter: Steinar Suvatne. Foto: Nina Hansen / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SMS-er sendt mellom skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) og utdanningsdirektør Marte Gerhardsen avslører dramatikken i etterkant av Dagbladets avsløringer rundt Oslo-skolen.

Like etter at Dagbladet fortalte om lønnsfesten i toppen Utdanningsetaten i Oslo, tok Thorkildsen kontakt med Gerhardsen.

Byråden fryktet storstilt streik blant lærerne etter Dagbladets artikler:

«Jeg er sterkt bekymra for at denne debatten om lederlønninger skal ende i streik blant lærerne. Det vil være katastrofe. Jeg setter pris på hjelp, vi trenger å være tydelige nå», skrev Thorkildsen til Gerhardsen i en SMS 22. oktober.

Dagbladet har også dokumentert millionbruk på konsulenter, hodejegere og amerikansk ledercoaching. Opposisjonen i Oslo, samt flere på Stortinget, har reagert kraftig på pengebruken i Oslo-skolen SV og Thorkildsen styrer.

- Deler bekymringen

Mens lærerne i Oslo-skolen er bedt om å vise moderasjon i kriseåret 2020, har mange av direktørene i Oslo-skolen fått store lønnshopp. Lærerne er tilbudt 1,7 prosent lønnsøkning - enkelte direktører fikk over 10 prosent, og dét utenom ordinært lønnsoppgjør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer