Lønnsfesten i Oslo-skolen

SMS-er avslører: Toppene fryktet storstreik

Skoletoppene var redd lærerne skulle streike etter Dagbladets avsløringer, og la slagplan over SMS. Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen luftet også ideen om å reversere lønnsfesten.

I HARDT VÆR: Utdanningsdirektør i Oslo, Marte Gerhardsen, sier hun opplever at hun har skolebyråd Inga Marte Thorkildsens tillit, på tross av Dagbladets avsløringer om lønnsfesten i Oslo-skolen. Reporter: Steinar Suvatne. Foto: Nina Hansen / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SMS-er sendt mellom skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) og utdanningsdirektør Marte Gerhardsen avslører dramatikken i etterkant av Dagbladets avsløringer rundt Oslo-skolen.

Like etter at Dagbladet fortalte om lønnsfesten i toppen Utdanningsetaten i Oslo, tok Thorkildsen kontakt med Gerhardsen.

Byråden fryktet storstilt streik blant lærerne etter Dagbladets artikler:

«Jeg er sterkt bekymra for at denne debatten om lederlønninger skal ende i streik blant lærerne. Det vil være katastrofe. Jeg setter pris på hjelp, vi trenger å være tydelige nå», skrev Thorkildsen til Gerhardsen i en SMS 22. oktober.

Dagbladet har også dokumentert millionbruk på konsulenter, hodejegere og amerikansk ledercoaching. Opposisjonen i Oslo, samt flere på Stortinget, har reagert kraftig på pengebruken i Oslo-skolen SV og Thorkildsen styrer.

- Deler bekymringen

Mens lærerne i Oslo-skolen er bedt om å vise moderasjon i kriseåret 2020, har mange av direktørene i Oslo-skolen fått store lønnshopp. Lærerne er tilbudt 1,7 prosent lønnsøkning - enkelte direktører fikk over 10 prosent, og dét utenom ordinært lønnsoppgjør.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.