SMS-jenta funnet i live

Sier hun ble voldtatt av to menn i kjeller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 13 år gamle amerikanske jenta som ble borte mandag, og tryglet om hjelp via sms, har kommet til rette.

Jenta har sent flere alarmerende tekstmeldinger til sin mor. Politiet i hjemdistriktet New Jersey så vel som i New York har de siste dagene jobbet på spreng for å finne 13-åringen.

Men i dag dukket jenta opp i live. Hun gikk opp til en forbipasserende på gata i Brooklyn og fortalte hun hadde blitt voldtatt av to menn. Den forbipasserende tok seg av jenta, og ringte politiet så vel som jentas mor.

- Hun ser ikke ut til å ha seriøse helsemessige problemer, og vi etterforsker nå påstanden om voldtekt, sier politisjef Robert Troy til nyhetsbyrået AP.

Jenta blir nå undersøkt av leger på et sykehus i New York.

En gutt på 20 og to på 19 år blir i dag avhørt i forbindelse med den angivelige bortføringen. Politiet har ikke siktet noen av dem, og utelukker at de skal ha vært innvolvert i den angivelige voldtekten.

Men i følge politiet skal jenta selv ha skulket skolen mandag. På et kjøpesenter møtte hun en av de tre guttene, og de var sammen fram til ettermiddagen, da de gikk hver sin vei. Etter dette har politiet ikke klart å kartlegge jentas bevegelser.

Jenta sendte den første tekstmeldingen allerede den samme formiddagen.

«Mamma hjelp. Jeg kan bare skrive en tekstmelding. Hun kommer til å ta mobilen min fra meg. Hjelp. Jeg er redd. Jeg vet ikke hvor jeg er. Jeg vet jeg er i et hus. Noen fulgte etter meg og jeg husker ikke hva som hendte. Jeg bare våknet opp i en kjeller. Jeg er redd... Det er kullsvart her. Jeg kan ikke slutte å gråte. Jeg har aldri sett dette stedet. Værsåsnill hjelp meg mamma,», stod det i meldingen.

- Mesteparten av tingene hun har gjort siden hun forlot hjemmet har vært frivillig, fastslår politioverkonstabel Jack Wisely i følge AP.

Men politiet vil ikke konkludere før de har avhørt jenta, og fullført undersøkelsene på sykehuset i forbindelse med voldtektsanklagen.

SENDTE SMS TIL MAMMA: Den siste meldingen kom mandag kveld: «De tar meg til New York».