SMS kan felle pastoren

Ett av de sterkeste bevisene mot den drapsmistenkte Knutby-pastoren Helge Fossmo er den omfattende sms- og mobiltrafikken mellom ham selv og barnepiken drapsdagen og perioden før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter det såkalte «hammerattentatet» i november i fjor da barnepiken forsøkte å ta livet av pastorens kone og frem til drapsnatten to måneder senere, skal hun og pastoren ha snakket sammen eller sendt sms-meldinger til hverandre 2.200 ganger, ifølge svensk TV4.

- Sms-meldingene handlet om at man skulle «befris» og «komme hjem til Gud», sier advokat Ola Nordstöm.

Politiet mistenker at sms-ene var pastorens ordre til barnepiken om å utføre drapet, skriver Aftonbladet.

Under selve drapsdøgnet skal de to ha skrevet 18 sms-meldinger og ringt hverandre 10 ganger.

Tiltale mot den drapssiktede Fossmo tas tidligst ut 10. mai. Fossmo sitter varetektsfengslet, mistenkt for fire forbrytelser. Han er mistenkt for drapet på sin første hustru Helene Fossmo, som ble funnet død i parets hjem i 1999. Han er også mistenkt for oppfordring til drapsforsøk på sin andre kone, Alexandra, da hun ble overfalt med en hammer av barnepiken Sara Svensson i november 2003.

Den tidligere Knutby-pastoren er videre mistenkt for medvirkning til drap på Alexandra Fossmo og drapsforsøk på en nabo 10. januar i år.

Helge Fossmo lider ikke av noen alvorlig psykisk forstyrrelse, ifølge undersøkelsen som Rättsmedicinalverket har gjort, rapporterer TV4 Uppland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer