SMS-krigen utsatt

Det drøyer med priskrig på SMS. Teletopia hevder Telenor trenerer i saken, mens Telenor hever Teletopia ikke har fulgt opp sin del av avtalen. Kundene blir taperne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det lille teleselskapet Teletopia har brukt flere år på å få tilgang til Telenors mobilnettverk slik at de kan tilby SMS mellom brukere til en rimligere penge en dagens krone. I januar slo Post- og teletilsynet endelig fast at Telenor må gi Teletopia tilgang til sitt nett.

Men før en eneste melding kan bli sent må Teletopia teste sitt utstyr mot Telenor sitt. Ettersom det har drøyd med å få tilgang er ikke systemene godt nok testet, og Teletopia kommer ikke i gang, skriver Aftenposten.

- Tilsynet har lagt til grunn at vi skulle få teste utstyret i januar. Først på tirsdag denne uka kom det en e-post fra Telenor om at de hadde åpnet for oss, sier gründer og telesjef Robert Hercz til Aftenposten.

Avviser påstander

Telenor avviser påstandene fra Hercz. Selskapet hevder de har gjort det som er mulig for å tilrettelegge for Teletopia. Giganten Telenor hevder at Teletopia er skyld i forsinkelsene fordi de ikke har levert den dokumentasjonen Telenor trenger for å tilpasse sitt system til SMS-trafikken som er ventet.

Telenor påstår at Teletopia ikke har gitt prognoser på forventet trafikkvolum, slik at Telenor kan dimensjonere det tekniske. I tillegg har ikke Teletopia stilt en bankgaranti som var en del av avtalen om nettilgang, skriver Aftenposten.

(Dagbladet.no)