Jaslyn (9) drept

SMS skaper bråk

Kommentaren til administrerende direktør Chris Kempczinski hos McDonalds har skapt sterke reaksjoner. - Du vet ingenting.

DREPT: Ni år gamle Jaslyn Adams ble skutt og drept utenfor McDonalds i Chicago tidligere i år. Foto: Go Fund Me
DREPT: Ni år gamle Jaslyn Adams ble skutt og drept utenfor McDonalds i Chicago tidligere i år. Foto: Go Fund Me Vis mer
Publisert

I april opplevde Lanesha Walker alle foreldres verste mareritt. Da dattera Jaslyn Adams satt i bilen hos en McDonalds drive-thru i Chicago, ble hun skutt og drept.

Drapet på Adams kom bare noen dager etter at 12 år gamle Adam Toledo ble skutt og drept av Chicago-politiet bare et steinkast unna.

I en SMS-utveksling mellom ordfører Lori Lightfoot og administrerende direktør hos McDonalds Chris Kempczinski, ser det nå ut som at Kempczinski legger skylda på foreldrene etter de to drapene.

«Ved begge tilfellene har foreldrene feilet de barna», skal Kempczinski ha skrevet til ordføreren.

Anklages for rasisme

Kommentaren til direktøren utløste sterke reaksjoner og flere personer anklager han for rasisme og såkalt «victim blaming».

I kjølvannet av den oppsiktsvekkende kommentaren har det brutt ut store protester utenfor hovedkontoret til fast food-kjeden. Ifølge ABC News var flesteparten av deltakerne barn. Gruppa «Fight for 15», en gruppe som jobber for at fast food arbeidere sine rettigheter, har rettet sterk kritikk mot Kempczinski.

«Som lederen av verdens største hurtigmatselskap har Mr. Kempczinski et ansvar for å gjøre mye bedre for svarte og brune samfunn enn å legge til rasistiske stereotyper», skriver gruppa på Twitter.

I et brev som ABC News har fått tilgang til kommenterer direktøren den tidligere uttalelsen sin.

- Da jeg skrev dette, så jeg gjennom linsa som forelder og reagerte for raskt. Men jeg har ikke vært i skoene til foreldrene til Adam eller Jaslyn, eller noen av de andre som lever i en veldig annerledes realitet, sier Kempczinski.

- Det å ikke ta meg tida til å se dette fra deres side var feil og manglet empatien og medfølelsen jeg føler for disse familiene. Dette er en lærdom jeg vil ta med meg videre.

REAGERER: Kommentaren til Kempczinski har skapt sterke reaksjoner. Foto: Jean-Marc Giboux / AP
REAGERER: Kommentaren til Kempczinski har skapt sterke reaksjoner. Foto: Jean-Marc Giboux / AP Vis mer

- Hvordan våger du?

Lanesha Walker har tidligere valgt å ikke uttale seg til mediene om drapet på dattera, men kommentaren til Kempczinski fikk mora til å se rødt.

- Jeg er en sørgende forelder. Jeg har sørget i lang tid, og fra ditt maktsted fornærmer du meg. Hvordan våger du å dømme meg? Hvordan tør du å si at jeg har sviktet barnet mitt, sier Walker til lokale medier.

- Jeg har ikke uttalt meg tidligere, fordi dette er ikke bare et annet barn drept i Chicago. Dette er mitt barn, min datter som bodde med meg. Du kommer fra et priviligert sted. Du vet ingenting. Du kan ikke uttale deg om meg.

Ifølge politiet var drapet på Jaslyn Adams gjeng-relatert. Niåringen var i bilen sammen med faren, som skal tilhøre gjengmiljøet i Chicago, da hun ble skutt og drept.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer