Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SMS til fienden: - Dere har 24 timer på å forsvinne

Nye kamper i Aleppo.

ANGREP MOT IS-BASE: Regjeringskoalisjionens luftskyts har truffet en IS-base i det østlige Aleppo søndag ettermiddad.ALEPPO, SYRIA - NOVEMBER 13: Foto: Mamun Ebu Omer,  Anadolu Agency/NTB Scanpix.
ANGREP MOT IS-BASE: Regjeringskoalisjionens luftskyts har truffet en IS-base i det østlige Aleppo søndag ettermiddad.ALEPPO, SYRIA - NOVEMBER 13: Foto: Mamun Ebu Omer,  Anadolu Agency/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nye kamper brøt ut mellom regimet og opprørere i utkanten av det østlige Aleppo søndag. Samtidig får opposisjonen en ny frist på 24 timer til å forlate den syriske storbyen.

Det var søndag kamper både i nabolaget Karam al-Turab og i landsbyen Al-Aziza like nord for Aleppo, ifølge AFPs korrespondent og eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Lyden av kampene mellom regjeringsstyrker og opprørere kunne høres i store deler av de opprørskontrollerte områdene, melder AFP. Det østlige Aleppo er omringet av regjeringsstyrker og har vært utsatt for gjentatte angrep siden hæren satte i gang en offensiv for å gjenerobre hele byen i september.

Søndag fikk innbyggerne i Aleppo tekstmeldinger på telefonene sine med følgende advarsel til opprørerne:

- Væpnede menn øst i Aleppo, dere har bare 24 timer på dere til å ta beslutningen om å reise, står det i meldingen.

- De som ønsker å berge sine liv, må legge ned våpnene, og deres sikkerhet kommer til å garanteres. Etter at denne perioden er utløpt, kommer den planlagte strategiske offensiven til å begynne, heter det videre.

Bashar al-Assads regjering og hæren har med jevne mellomrom sendt tekstmeldinger til opprørere og innbyggere i Aleppo med ordre om å forlate de beleirede områdene.

Minst 15 sivile ble ifølge statlige medier og syriske aktivister drept i luftangrep fra regimet eller artilleriild fra opprørere i byen.

(NTB).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!