MARERITT: På kort tid ble Finn Kristian Halvorsens liv snudd på hodet. I slutten av juli 2002 ble en buss han eide fullstendig ramponert og i august ble hans lager utsatt for innbrudd og Halvorsen frastjålet verktøy til en verdi av rundt 500 000 kroner. Foto: Alf-Robert Sommerbakk / Haugesunds Avis
MARERITT: På kort tid ble Finn Kristian Halvorsens liv snudd på hodet. I slutten av juli 2002 ble en buss han eide fullstendig ramponert og i august ble hans lager utsatt for innbrudd og Halvorsen frastjålet verktøy til en verdi av rundt 500 000 kroner. Foto: Alf-Robert Sommerbakk / Haugesunds AvisVis mer

Finn Kristian Halvorsen

SMS-trusler mot Finn Halvorsen forsvant hos politiet: Handlet om at «noe skulle skje ham»

Politilederens bror og kone ble svært sinte da Finn Halvorsen meldte dem til barnevernet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

HAUGESUND/KARMØY (Dagbladet/Haugesunds Avis): Om ettermiddagen søndag 21. juli 2002 så Finn Halvorsen kona til politilederens bror kjøpe narkotika mens hun hadde barn med seg. Den påfølgende tirsdagen varslet Halvorsen barnevernet i Karmøy om dette.

Noen dager senere fant Halvorsen bussen sin fullstendig ramponert, og kort tid etter dette ble motorsykkelmekanikeren frastjålet uforsikret verktøy til en verdi av rundt en halv million kroner etter innbrudd i en container.

Politilederens bror kom i fokus for Finn Halvorsens private etterforskning da Halvorsen satte hærverket og innbruddet i sammenheng med bekymringsmeldingen han hadde gått til barnevernet med.

Finn Halvorsen-saken Lørdag skrev Dagbladet, i samarbeid med Haugesunds Avis, om den 64 år gamle tidligere motorsykkelmekanikeren som i 15 år har kjempet mot det han mener er et komplott mot ham i politiet.I slutten av juli 2002 ble en buss Finn Kristian Halvorsen eide fullstendig ramponert og i august ble hans lager utsatt for innbrudd. Han ble frastjålet uforsikret verktøy til en verdi av rundt 500 000 kroner.Halvorsen var ikke fornøyd med politiets etterforsking. Derfor startet han sin egen. Det viste seg at mannen Halvorsen etter hvert pekte ut som hovedmistenkt i verktøytyveriet var bror av en på den tida sentral politileder i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt, nå Sør-Vest politidistrikt.Til dags dato mener Halvorsen at dette er årsaken til at politiet ikke ønsket å komme til bunns i tyveriet som etterlot ham fullstendig ruinert.Mannen avviser på det sterkeste at han har hatt noe med anslagene mot Halvorsen å gjøre, og politilederen benekter å ha hatt noen befatning med saken.Mandag skrev Dagbladet og Haugesunds Avis at dokumenter, som kriminaliserte broren til en av politiets ledere, forsvant hos politiet i Haugesund og en ny anmeldelse mot ham ble slettet uten etterforskning.Onsdag skrev Dagbladet og Haugesunds Avis at plankebiten, som ble brukt da et av bortføringsofrene ble kuttet i fingeren, ifølge politirapporter er funnet og beslaglagt på to ulike adresser.

Navnga Finn

Barnevernet fortalte ekteparet at det var Finn Halvorsen som hadde kommet med bekymringsmeldingen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn