Inga Marte Thorkildsen

SMS-utveksling viser sjokkerte politikere da Thorkildsen skal ha utlevert sensitive personopplysninger om elev i et åpent møte

- Et alvorlig og uakseptabelt tillitsbrudd overfor den eleven som ble utlevert, ifølge Høyre. Byrådens kontor sier Thorkildsen ikke kan plassere episoden.

FORTALTE FRA SAMTALE: Inga Marte Thorkildsen vedkjenner at hun viderefortalte informasjon hun hadde fått fra en elev i Oslo-skolen. Men byråden mener informasjonen ikke var taushetsbelagt. Foto: NTB scanpix
FORTALTE FRA SAMTALE: Inga Marte Thorkildsen vedkjenner at hun viderefortalte informasjon hun hadde fått fra en elev i Oslo-skolen. Men byråden mener informasjonen ikke var taushetsbelagt. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag skrev Dagbladet om rapporten Inga Marte Thorkildsen (SV) beskyldes for å ha «gravlagt».

I varselet mot henne beskyldes skolebyråden også for brudd på taushetsplikten.

Dagbladet vet saken handler om et seminar i utdanningskomiteen om psykiske helseplager blant barn og unge. Seminaret fant sted 14. mars i år. I forkant hadde Thorkildsen en fortrolig samtale med flere elever i Oslo-skolen.

Ifølge politikere som var på seminaret skal Thorkildsen ha delt detaljer fra samtalen med én av elevene på en måte som fikk flere til å reagere.

Opplysningene beskrives som «personsensitive», vedrørende elevens søvnmønster og årsaker til dette. Byråden skal også ha oppgitt fornavnet til eleven, samt hvilken skole hen gikk på.

- Uakseptabelt tillitsbrudd

Saida Begum (H) bekrefter hendelsen. Hun og Geir Kvarme (H) var blant dem som reagerte da episoden fant sted.

Begum sier Thorkildsen utleverte eleven i det åpne møtet, og mener SV-toppens opptreden var uakseptabel.

- Jeg reagerte sterkt da det skjedde, og jeg håper at byråden har tenkt seg godt om før hun la fram personsensitive opplysninger i et åpent møte. Jeg forutsetter at man tar en grundig gjennomgang av dette når man behandler varslet. Det er uansett et alvorlig og uakseptabelt tillitsbrudd overfor den eleven som ble utlevert, forteller Saida Begum fra Oslo Høyre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer