Smug-fotograferte kvinner

Den 56 år gamle forretningsmannen ble tatt på fersk gjerning mens han fotograferte under kvinners kjoler i en rulletrapp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Han er tiltalt for krenkende seksuelle handlinger etter pågripelsen tidligere i år, ved T-centralen i Stockholm sentrum. Avhør har avdekket at mannen var seksuelt besatt av å ta bilder under kjolen på kvinner mens de stod i rulletrappen. Han fulgte etter slik at han stod rett bak dem i trappen. Der stakk han kameraet inn under kjolene deres og fotograferte uten de merket noe. - Han har fotografert en rekke kvinner, sier Anders Halfwordssen ved den svenske påtalemyndigheten til avisa Expressen.


Tatt på fersken

Pågripelsen skjedde da vektere ved t-banestasjonen T-centralen oppdaget at mannen tok rulletrappen opp og ned en rekke ganger. De begynte å studere adferden hans, og skjønte etterhvert hva han drev på med. Vekterne varslet da politiet, som raskt kom til stedet og fikk øye på mannen. Han opptrådte da nervøst. Plutselig dukket en ung kvinne i grønn sommerkjole opp. Mannen fulgte etter henne opp rulletrappen. Politifolkene har uttalt:Han holdt kameraet i høyre hånd. I den venstre holdt han en dokumentmappe, som om han ville skjule kameraet. Da mannen fikk øye på politiet, gjemte han kameraet og flyktet. Noen minutter seinere ble han pågrepet. Lagret i hans digitalkamera, fant politiet bilder av flere kvinners underliv. Kvinnen i den grønne kjolen ble kontaktet. Jeg kjenner igjen både stringtrusa og den grønne kjolen min, har hun uttalt i politiavhør.


Samler ikke

56-åringen har tidligere hatt en rekke egne forretningsvirksomheter. Han arbeider i dag som ansatt i et firma. Han har i avhør understreket at han ikke samler på bildene: Det er selve hendelsesforløpet som er spennende. Jeg er svært lei meg og forstår at jeg trenger hjelp, sier mannen ifølge Expressen.

ÅSTEDET:  I denne rulletrappa på T- Centranlen i Stockholm, fotograferte mannen kvinnene. Foto: Expressen
ÅSTEDET: I denne rulletrappa på T- Centranlen i Stockholm, fotograferte mannen kvinnene. Foto: Expressen Vis mer
SMUG-BILDENE: Detter er noen av bildene mannen politiet fant i mannens kamera.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer