Smugkikket på jentene

GARDERMOEN (Dagbladet): 450 overvåkingskameraer skal borge for topp sikkerhet ved den nye hovedflyplassen. Men kameraene kan også brukes til annet: En mannlig sikkerhetsvakt er nå tatt på fersken i å spionere på kvinnelige ansatte i Color Air.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vakten er ansatt ved Olsten Airport Security, som er innleid av Oslo Lufthavn AS for å ivareta sikkerheten ved Gardermoen. Den sikkerhetsklarerte vakta har sittet i ei vaktbu og kost seg foran monitoren, som tar inn direktesendte bilder fra kameraene som er utplassert over hele flyplassområdet. Denne karen interesserte seg mest for ett kamera: nemlig det i taket over skranken til Color Air i avgangshallen. Siden overvåkingsøyet er montert i taket over skranken, er det mulig å fokusere inn nærbilder av de ansatte - som ved dette tilfellet er kledd i skjørt.

Så ivrig skal kikkeren har vært, at bildet på skjermen hengte seg opp.

De ni kvinnene som er ansatt ved serviceskranken, fikk tips om kikkeren for en drøy måned siden. Da varslet de terminalsjefen i Oslo hovedflyplass AS.

- Til å begynne med tenkte vi: Ja, ja, hvis han ikke har annet å gjøre så får han kikke og nyte synet inntil han blir oppdaget. Men etter hvert syntes vi det var uprofesjonelt at det ikke ble gjort noe. Vi hørte at skjermen hadde hengt seg opp, og syntes det var litt skremmende å tenke på at vi ble overvåket 24 timer i døgnet, sier en av de beglodde, trafikksupervisor Cecilie Karlsen i Color Air.

- I det siste har vi blitt mer og mer urolige over at en eller annen syk fyr bevisst har sittet og sett på oss. Det er ikke særlig behagelig å vite når du går hjem om kvelden, sier hun.

I går hvisket «noen» dem i øret om at sikkerhetsvakta var blitt tatt, etter sigende etter at en felle ble lagt ut. Men de ansatte har ennå ikke mottatt noen skriftlig beklagelse fra Oslo hovedflyplass AS, som er ansvarlig for overvåkingen på Gardermoen.

- En slik beklagelse vil vi ha, sier Cecille Karlsen.

ULOVLIG OVERVÅKET: - I det siste har vi blitt mer og mer urolige over at en eller annen syk fyr bevisst har sittet og sett på oss, sier Cecilie Karlsen i Color Air på Gardermoen.