Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Smugler kokain for 240 milliarder i året

Pasquale tatt etter 18 år på rømmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mandag arresterte italiensk politi sjefen for den calabriske mafiaen, Pasquale Condello, i hjembyen hans i Sør-Italia.


At den 57 år gamle mafiabossen ikke dro langt, men gjemte seg i et vanlig hus i Reggio Calabria, tilsier at han ikke trodde han ville bli tatt, mener italienske politikere.

Condello var sammen med en svigersønn og et barnebarn da han ble arrestert. Selv om han bar våpen ble det ikke avfyrt skudd under pågripelsen.

Siktes for drap

Etterforskerne mener Condello stod bak en blodig feide mellom to klaner i mafiaen \'Ndrangheta, som nå er den mektigste i Italia.

Minst 20 personer har mistet livet i denne feiden. I fjor ble seks personer drept i Tyskland, et av landene mafiaen skal ha brukt til hvitvasking av millioner av euro siden 80-tallet.

\'Ndrangheta omsetter ifølge nyhetsbyrået Reuters, kokain for 240 milliarder kroner i året. Denne narkohandelen skal være hovedgrunnen til at \'Ndrangheta nå har utkonkurrert sin mer kjente mafiarival, Cosa Nostra.

Dyre vaner

Da politiet arresterte Condello, fant de store mengder fransk champagne og eksklusive klær i huset han gjemte seg i.

- Han var i god form, elegant, og oppførte seg som en ekte mafiaboss, sier lederen for den lokale anti-mafiagruppa, Salvatore Boemi, til Reuters.

Det er ikke kjent når en eventuell rettssak mot Condello skal gå.

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media