Smugler norske bleier

Norske bleier er faktisk så billige at utlendinger kommer hit for å fylle opp lastebiler, mens butikksjefene fortviler.

RESTRIKSJONER: Her på Rema 1000 i Christian Kroghs gate i Oslo har bleieproblemet vart lenge, men det har blitt bedre etter at butikken innførte restriksjoner på hvor mange pakker kunder kan kjøpe om gangen. Her daglig leder Aqeel Babar (31) og kjøpmann David Adampour (25). Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
RESTRIKSJONER: Her på Rema 1000 i Christian Kroghs gate i Oslo har bleieproblemet vart lenge, men det har blitt bedre etter at butikken innførte restriksjoner på hvor mange pakker kunder kan kjøpe om gangen. Her daglig leder Aqeel Babar (31) og kjøpmann David Adampour (25). Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norske bleier er faktisk så billige at utlendinger kommer hit for å fylle opp lastebiler, mens butikksjefene fortviler.

 At varer smugles inn i Norge er kjent for de aller fleste. Men at vi faktisk har varer som utlendinger ønsker å smugle ut av landet, er kanskje mindre kjent.

Og en av varene som er mest ettertraktet blant utenlandske statsborgere er faktisk bleier.

For i Norge er prisen på bleier generelt lavere enn i utlandet. Dette har vært en bevisst strategi fra dagligvarekjedenes side, som i en årrekke har ønsket å lokke til seg småbarnsforeldre som kunder ved hjelp av gode tilbud rettet direkte mot dem.

- Bleier i norske butikker er billigst i hele Europa. Det kommer av den sterke konkurransen på bleier mellom de store matvarekjedene. Denne konkurransen startet allerede i 2000, og vi har ingen planer om å gi oss med det, sier administrende direktør Jan Paul Bjørkøy i Kiwi til Dagbladet.

Organisert Men de lave prisene har også ført til at bleiene nærmest har blitt en eksportvare. Flere steder i landet opplever butikkene at personer fra andre land systematisk tømmer hyllene. Mye tyder på at det er en organisert virksomhet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer