Smugler-støtte til Bondevik

- Jo høyere priser på sprit og tobakk, jo større omsetning er det på våre smuglervarer. Kjell Magne Bondevik er vår mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dette sier en av Norges største spritmuglere til Dagbladet. Det lukkede og godt organiserte kriminelle miljøet har kastet seg på «Kjell-Magnetismen».

  Mange kriminelle er blant de om lag 20 prosentene som i dag bekjenner seg til Kristelig Folkeparti ved galluper, og som stemte på partiet ved siste valg.

Flere

Advokat Oscar Ihlebæk er blant dem som bekrefter KrFs nye velgerskare overfor Dagbladet.

  - Jeg har siden valget i høst hatt flere klienter som uoppfordret har fortalt meg at de stemte på Kjell Magne Bondevik og Kristelig Folkeparti, sier Ihlebæk.

  - Tobakk- og spritsmuglere gjør som de fleste andre stemmeberettigede - de stemmer på det partiet de mener best tjener deres egne interesser, sier adovkaten.

Næringsinteresser

Dagbladet har de siste dagene vært i kontakt med en rekke personer i smuglermiljøet. Flere i det godt organiserte miljøet sier det samme som advokat Oscar Ihlebæk:

  - Jeg vil ikke kalle det noen organisert aksjon. Men jeg fikk en del telefoner fra kollegaer i anledning valget. Meldingen var klar: «Bør vi ikke stemme på KrF? Det er jo Bondeviks parti som tjener våre interesser».

 Det forteller en kjent spritsmugler til Dagbladet. Han medgir at han selv puttet stemmeseddelen med navnet til Valgerd Svarstad Haugland i urnen.

- Forbauset

  Advokat Oscar Ihlebæk er forbauset over at kriminelle nærmest organisert støtter opp om nettopp det partiet som har det mest restriktive synet på tobakk og alkohol:

  - Først hadde jeg vondt for å tro at det kunne være sant. Men seinest i forrige uke fortalte klienter i sprit- og tobakksmuglermiljøet at de hadde stemt på Kristelig Folkeparti, sier Ihlebæk.

  - Hvor mange klienter har sagt dette til deg?

  - Sju-åtte. De har også fortalt om andre i miljøet som valgte Bondevik, sier kjendisadvokaten som ikke i sine 15 år som forsvarer tidligere opplevd noe liknende fra det kriminelle miljøet:

  - Klienter som tenker så strategisk, er jeg ikke vant til, sier Oscar Ihlebæk.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer