- Smuglere bruker norske skip som dumpingplasser

Ni redningsaksjoner i Middelhavet, bare i går. Norsk skip plukket opp 270 flyktninger i går.

ENORM ØKNING:  Bare den siste uka har antalle flyktninger i Middelhavet økt enormt i omfang. I går, mandag, var det ni paralelle redningsaksjoner. Foto: Norsk sjømann, via Rederiforbundet
ENORM ØKNING: Bare den siste uka har antalle flyktninger i Middelhavet økt enormt i omfang. I går, mandag, var det ni paralelle redningsaksjoner. Foto: Norsk sjømann, via Rederiforbundet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke gikk Norges Rederiforbund og Flyktninghjelpen sammen med en tiltaksplan for å få bukt med den pågående flyktningkatastrofen som nå pågår i Middelhavet. Bare på en uke har antallet mennesker i nød økt voldsomt. I går kom meldinger om at 500 personer var omkommet utenfor Malta. Dagen før døde 200 mennesker da båten de ble smuglet i forliste.

- Nå er det nærmest daglige redningsaksjoner. Bare i går, 15. september, fikk vi meldinger om ni samtidige redningsaksjoner, med over 100 flyktninger i hver båt. Ett av våre rederier plukket opp 270 personer fra Syria og afrikanske land. Dette er en situasjon som er dramatisk og som øker i omfang og intensitet, sier Sturla Henriksen, administrerende direktør i Norges Rederiforbund.

Italia på bristepunktet Flyktningkatastrofen i Middelhavet øker fra uke til uke. Ifølge FN, befinner det seg nå over 750 000 mennesker i Nord-Afrika som venter på første mulighet til å ta seg over Middelhavet. Mange kommer seg aldri levende i land, og den italienske kystvakten sliter med å få i land alle menneskene.

- I går fikk vi for første gang et veldig klart uttrykk for at kapasiteten til Italias marine og kystvakt begynner å bli sprengt. I går hadde de ikke plass til å ta ombord alle som ble reddet. De som ble plukket opp på det norske skipet i går, blir nå transportert til Sicilia av våre folk, sier Henriksen, og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer