Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Smuglerkatter ble reddet fra pinetrange bur og middagsbordet

Så ble de kjørt over og drept.

FØRST REDDET, SÅ DREPT: Myndighetene i Vietnam stoppet en smugler med ett tonn katter på vei til å bli mat. Så ble kattene kjørt over og drept. Foto: AFP / NTB Scanpix
FØRST REDDET, SÅ DREPT: Myndighetene i Vietnam stoppet en smugler med ett tonn katter på vei til å bli mat. Så ble kattene kjørt over og drept. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forrige uke beslagla politiet ett tonn katter, klemt sammen i trange bambusbur. Kattene var smuglet fra Kina til Vietnam, og skulle ende på middagsbordet.

Bildene av de livredde og utslitte kattene har fått stor oppmerksomhet i store deler av verden, og mange hadde nok håpet at avsløringen av smuglingen skulle få et lykkelig utfall for de flere hundre dyra.

Men sånn gikk det ikke. Nå opplyser Le Duc Chinh fra Asia Canine Protection Alliance (ACPA) til Daily Mail at alle kattene er blitt regelrett destruert.

MANGE DØDE: Flere av kattene døde under de trange forholdene. Foto: AFP / NTB Scanpix
MANGE DØDE: Flere av kattene døde under de trange forholdene. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

Ifølge ACPA ble et renovasjonsfirma leid inn til jobben. Mens kattene fortsatt var innesperret i burene, skal de ha blitt kjørt over og drept av en stor hjullaster. Det hele under oppsyn av politiet.

- Kattene ble begravd og dekket med kalk for å unngå at de skulle spre sykdommer i hovedstaden, sier Chinh til avisa. 

- Jeg syntes det var motbydelig, og spurte hvorfor de gjorde noe sånt mot dyr som hadde overlevd. Men myndighetspersoner var klare på at alle dyr som ikke har helsesertifikater skal destrueres umiddelbart.

TRANGE BUR: Kattene var stuet sammen i trange bur, og ble smuglet fra Kina til Vietnam. Foto: AFP / NTB Scanpix
TRANGE BUR: Kattene var stuet sammen i trange bur, og ble smuglet fra Kina til Vietnam. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

Mange av kattene var stjålne kjæledyr, og var på vei til å bli mat. Katter går under betegnelsen «liten tiger», og regnes spesielt nord i Vietnam som en delikatesse. Ifølge lokale medier har kattekjøtt blitt mer populært i Vietnam de siste årene, noe som har ført til at smuglingen fra Kina har økt i omfang, skriver NTB.

Smuglerens straff er en bot tilsvarende drøyt 2700 kroner for å ha fraktet varer uten tilstrekkelig dokumentasjon.

DELIKATESSE: Flere steder i Vetnam, spesielt i nord, regnes katter som delikatesse. Da går katten under navnet «liten tiger». Her klargjør en kokk kattekjøtt for grillen. Foto: AFP / NTB Scanpix
DELIKATESSE: Flere steder i Vetnam, spesielt i nord, regnes katter som delikatesse. Da går katten under navnet «liten tiger». Her klargjør en kokk kattekjøtt for grillen. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!