Smuglerne svelger mer narko enn noensinne

Heroinbeslaget langs grensa er mer enn doblet fra i fjor. Stadig mer smugles i magesekker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Norske tollere har beslaglagt 56,7 kg heroin så langt i år, viser statistikk fra Tollvesenet. Dette tilsvarer 250-300 000 brukerdoser til en anslått gateverdi på mellom 50 og 100 millioner kroner.

Tallet er mer enn dobbelt så høyt som samme tid i fjor.

• Se fullstendig statistikk i faktaboksen nederst i saken.

- Volumet av heroin er veldig stort i europeisk målestokk. Det er nesten dobbelt så høyt som Danmark og Sverige tilsammen, sier tolldirektør Bjørn Røse, men mener rekorden ikke skyldes at det nå føres mer inn i Norge, men økt fokus på bekjempelse.

Rekordmange svelgere Og smuglerne svelger narko som aldri før. Hele 20 kg heroin og kokain er tatt som såkalt innvendig beslag, hvor personer har kapslet stoffet inn i plast og båret det i magesekken.

30 tilfeller, mot 16 på samme tid i fjor, er så langt avslørt. I motsetning til før, da for eksempel kondomer ble brukt, har smuglerne fått bedre metoder.

- Før var dette risikabelt. Pakkene kunne sprekke og du kunne dø. Slik er det ikke nå. Stoffet sveises rett og slett industrielt inn i plast som tåler mye, og jeg har ikke hørt om uhell i forbindelse med dette, sier Røse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer