Smuglersak for retten i Danmark

I dag starter rettssaken mot fem nordmenn som i fjor ble tiltalt for å ha forsøkt å smugle 260 kilo hasj fra Danmark til Norge.

HJØRRING: En fangetransport ankommer rettsbygningen i Hjørring der fem personer er tiltalt for å ha forsøkt å smugle 260 kilo hasj fra Danmark til Norge. Rettssaken startet i dag, nøyaktig ett år etter en politiaksjon utenfor havnen i Aalbæk der en norsk mann ble drept. Foto: Henning Bagger / NTB Scanpix.
HJØRRING: En fangetransport ankommer rettsbygningen i Hjørring der fem personer er tiltalt for å ha forsøkt å smugle 260 kilo hasj fra Danmark til Norge. Rettssaken startet i dag, nøyaktig ett år etter en politiaksjon utenfor havnen i Aalbæk der en norsk mann ble drept. Foto: Henning Bagger / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

6. januar i fjor aksjonerte dansk politi mot tre nordmenn som de mener var i ferd med å laste rundt 260 kilo hasj over i en åpen hurtigbåt i Aalbæk nord på Jylland.

En motorbåt kom fra Norge og inn til havna, der to nordmenn skal ha ventet med 250 kilo hasj. Politiet var imidlertid også til stede og hevder nordmennene forsøkte å flykte da politiet ga seg til kjenne.

Nordmennenes båt ble innhentet av en politibåt, og det oppsto en skuddveksling da en politibetjent forsøkte å ta seg over i smuglerbåten. 49 år gamle Stein Kjetil Fredriksen fra Arendal ble truffet i hodet og brystet og døde av skadene, mens en 27-åring overlevde etter å ha blitt truffet i brystet. En dansk politibetjent ble også såret.

I tillegg til de to nordmennene som ble pågrepet i aksjonen, er ytterligere tre nordmenn pågrepet og tiltalt i ettertid.

Et profesjonelt smuglernettverk - Vi anser de tiltalte som del av et meget profesjonelt smuglernettverk som har forgreininger i Norge, Danmark og andre land i Europa, sier Allan Overgaard, leder for avdeling for organisert kriminalitet ved politiet i Nord-Jylland, til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer