Smuglet 100 kg kokain

En mann i 30-åra fra Sandefjord kan stå bak smugling av 100 kilo kokain til Norge til en antatt gateverdi av mange titalls millioner. I juli beslagla norsk politi 50 kilo kokain i mannens seilbåt i Nordsjøen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå foreligger det forklaringer på at nordmannen skal ha smuglet ytterligere 50 kilo av jetsettstoffet inn i landet.

På denne bakgrunn er dette uten sammenlikning Norges største narkotikasak. Ifølge forklaringer skal Sandefjord-mannen ha vært i Norge med narkotika fire ganger med sin havseiler.

Tre smuglerturer

Det er snakk om tre turer med kokain, de to første med 25 kilo hver gang, mens det på den siste turen dreide seg om 50 kilo kokain, som norsk politi klarte å beslaglegge etter tips fra engelske politi- og tollmyndigheter.

I tillegg er det snakk om en tur fra Trinidad til Norge med 20- 30 kilo marihuana, etter det Dagbladet får opplyst.

Seks personer ble arrestert i nordmannens seilbåt. Fem sitter fortsatt varetektsfengslet, fire fra Trinidad pluss nordmannen. Det er en av de medsiktede som har forklart seg om tre smuglerturer i tillegg til den som politiet avdekket i sommer.

- Dette har nordmannen sjøl fortalt meg, forklarer vedkommende. Sandefjord-mannen avviser dette på det mest bestemte. I følge nordmannens forklaring var det heller ikke hans kokain som var i båten. Den skal ha tilhørt en av de siktede mennene fra Trinidad.

Mindreårig om bord

Ifølge nordmannens forklaring skulle ikke de 50 kilo med kokain til Norge i det hele tatt. Det var mannen fra Trinidad som planla å smugle det til England. Så langt kom de altså ikke, før norsk politi, assistert av Kystvakta, slo til på Friggfeltet i Nordsjøen i begynnelsen av juli.

Det var tre menn og tre kvinner om bord i havseileren. Alle ble i utgangspunktet varetektsfengslet i Oslo. Etter hvert viste det seg at den ene av jentene hadde oppgitt falsk fødselsdato. Ved nærmere undersøkelser viste det at vedkommende bare var 12- 13 år. På det tidspunktet hadde hun sittet cirka seks uker i norsk varetekt. Hun ble straks overlatt til norsk barnevern. Sandefjord-mannen har bodd lenge i utlandet. Han er dykker. I Karibia har han drevet dykkerskole, etter det Dagbladet får opplyst.