Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Smuglet 1000 personer

Tre menn er arrestert i Malmö, mistenkt for å ha smuglet mer enn 1.000 personer inn i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre etterforskes for grov menneskesmugling og grov organisert menneskesmugling, skriver Svenska Dagbladet. De vil bli framstilt for varetekt fredag.

Arrestasjonen skal være en del av en større etterforskning. Påtalemyndigheten mener de er i ferd med å rulle opp den største menneskesmuglingssaken i Sverige noensinne.

Det var i mai i år at politiet sprengte en liga i Uppsala. Sju personer ble arrestert etter razziaer i Stockholm og Falkenberg. Men politiet tror at minst 20 personer over hele landet er innblandet. Dessuten er to personer pågrepet i Nederland.

De tre mennene på 31, 41 og 47 år i Malmö ble satt under intensiv overvåking allerede i april. En stor andel av bevisene mot mennene skal være telefonavlyttning.

Den yngste av mennene skal ha forklart at han bare har hjulpet slektninger å søke asyl. Politiet mener imidlertid at 31-åringen og de to andre har drevet regelrett menneskesmuglervirksomhet.

(ANB)