FAST PRAKSIS: - De sa at de hadde gjort dette i alle år, forteller kontorsjef Wenche Fredriksen om bamsesmuglernes reaksjon da de ble tatt ved tollstasjonen på Svinesund på lørdag. Foto: Tollvesenet
FAST PRAKSIS: - De sa at de hadde gjort dette i alle år, forteller kontorsjef Wenche Fredriksen om bamsesmuglernes reaksjon da de ble tatt ved tollstasjonen på Svinesund på lørdag. Foto: TollvesenetVis mer

Smuglet bamser og sukkerspinn for millioner

Tivoli tatt for smugling av 100 000 bamser - forklarte at de hadde gjort dette i alle år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tollerne på Svinesund fikk seg en overraskelse da de lørdag skannet seks tivoli-lastebiler som var på vei inn i landet fra Sverige.

Sjåførene hadde unnlatt å deklarere cirka 100 000 bamser, 300 000 kroner i kontanter og blant annet ingredienser til sukkerspinn.

I en pressemelding skriver tollvesenet at det også ble beslaglagt en rekke andre gjenstander som skal brukes som premier på tivoli - både elektriske artikler og sjokolade.

1,5 millioner Varene var stukket unna i vegger og tak på bilene.

- Det var snakk om varer for mellom en og 1,5 millioner kroner, forteller kontorsjef Wenche Fredriksen ved tollstasjonen på Svinesund.

Hun forteller at dette er innkjøpsverdien av varene. Dermed vil eierne bli krevd for minst 25 prosent i toll og avgifter pluss at politiet trolig vil gi dem en bot.

- Det var veldig mange måter det var gjemt på, og så var det gjemt unna godt over 300 000 kroner i kontanter, forteller Fredriksen til Dagbladet.

Nå blir sannsynligvis både pengene og varene beslaglagt.

- I alle år
For folkene i tivoliet har bamsesmuglingen tydeligvis vært fast rutine.

- De sa ikke så mye. De sa at de hadde gjort dette i alle år, forteller Fredriksen til Dagbladet.

Hun forteller at tivoliet, som er svensk, blir politianmeldt.