Smuglet elsker inn på
landsmøtet

En het natt på landsmøtet, kranglene med Erna, oppgjøret med Carl, og vennskapet til Per. Siv Jensen sparer ikke på kruttet i sin nye bok.

SMUGLET: Siv Jensen fikk lurt inn en mann på hotellrommet midt under Frps landsmøte. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
SMUGLET: Siv Jensen fikk lurt inn en mann på hotellrommet midt under Frps landsmøte. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I sin ferske biografi «Siv. Med egne ord» vedgår Siv Jensen at hun gjerne skulle hatt en å dele livet med.

Hun forteller også at det har vært vanskelig for en som står midt i det politiske rampelyset å finne en partner.

Å gå på date, noe Jensen skriver skal være hyggelig og spennende, blir bare ubehagelig, forteller hun i boka. Derfor har alle romantiske treff gjennom årenes løp funnet sted bak hjemmes fire vegger.

Romantisk møte

Til tross for dette forteller Jensen at hun har datet, også etter at hun ble en rikskjent politiker.

En spesiell historie Jensen trekker fram, er den gangen hun i all hemmelighet smuglet inn en elsker på hotellrommet under Frps landsmøte på Clarion Hotel på Gardermoen.

«Noen år før jeg ble finansminister, møtte jeg en kar jeg var veldig interessert i, og som jeg hadde lyst til å bli bedre kjent med. Under et landsmøte i Fremskrittspartiet på Clarion Hotel på Gardermoen klarte jeg å smugle ham inn på hotellrommet mitt i all hemmelighet», skriver hun.

SIV JENSEN: Steinar Suvatne fra politisk avdeling i Dagbladet kommenterer Siv Jensen sin 17. mai-feiring. Vis mer

Forholdet rant ut

Mannen skal ha vandret fritt forbi pressen og fritt banket på hotellrommet til den daværende Frp-lederen.

«Det var både spennende og morsomt, og jeg frydet meg over at vi gjennomførte vårt romantiske møte uten at en eneste journalist eller fotograf fikk det med seg», skriver Jensen videre.

Siv Jensen ble finansminister da hun dannet regjering med Erna Solberg og Høyre i 2013. Forholdet til mannen fra landsmøtet rant imidlertid ut i sanden.

- Forbanna tull

Den tidligere Frp-dronninga har gjentatte ganger måtte tåle spekulasjoner i media om legningen sin. I biografien tar Jensen et kraftig oppgjør med journalister som har stilt spørsmål rundt temaet.

Jensen undrer seg over platte spørsmål om seksuell legning fra journalister, og spør om det finnes noen i Norge som tror at Frp-tøffingen Siv Jensen ikke ville våget å stå fram som lesbisk, hvis så hadde vært tilfelle.

«Jeg hadde vært stolt og sagt det høyt hvis jeg hadde vært det. Jeg har så mange homofile venner at det ikke hadde kostet meg en kalori. Jeg kan faktisk ikke akseptere at dette er noe jeg skulle måtte ta avstand fra og svare media at Nei, nei, nei … Jeg er ikke lesbisk, som om det er noe forferdelig.», skriver Jensen.

Holdt det skjult

I sin biografi legger Jensen ikke skjul på at hun gjerne kunne tenkt seg en livsledsager. Hun forteller at hun derfor har sett med misunnelse på tidligere statsminister Erna Solberg.

Jensen skriver hun noen ganger har tenkt at hun gjerne skulle hatt «en Sindre» hun også.

Hun forteller at hun har datet menn mens hun har vært kjent, men at hun har holdt det hemmelig.

Siv Jensen skriver at hun foretrekker å kalle seg aleneboer.

Hardt mot hardt

Siv Jensen skriver også flere ganger i boka om brytninger internt i regjering.

Allerede i 2013 da Jensen var fersk finansminister opplevde hun at Høyre avviste forslag om kutt i budsjettet, noe som provoserte henne.

I 2015 endte Høyre/Frp-regjeringen i krise da KrF og Venstre sto hardt på økte drivstoffavgifter. Erna Solberg var ifølge Jensen villig til å gi etter for presset, men et krisemøte på Statsministerens kontor endte med at Frp satte hardt mot hardt.

Også her opplevde Jensen manglende støtte fra Høyre.

Alt håp var ute

Til slutt fikk Frp nok og gikk ut av regjering vinteren 2020. Frp opplevde at Erna Solberg moralsk fordømte dem på grunn av deres standpunkt om ikke å hente en kvinne med IS-tilknytning og hennes barn fra Syria.

«I ettertid har jeg tenkt at det må ha fremstått som klart hva som var i ferd med å skje. Når finansministeren og statsministeren i en regjering kommenterer hverandres uttalelser på NRK Dagsrevyen, så er alt håp ute», skriver Jensen.

Erna flørter med bokplaner

Erna Solberg skriver i en generell kommentar til Dagbladet at hun har hatt et nært og godt samarbeid med Jensen over mange år.

- Jeg synes det er hyggelig at avgåtte politikere fortelle sin versjon og jeg gleder meg til å lese boken. Trine har også skrevet sin versjon, og jeg kommer kanskje med min versjon om mange, mange år. Det er vel summen av de ulike versjonene som representerer virkeligheten.

Oppgjøret med Carl

I boka tar Jensen også et knallhardt oppgjør med sin forgjenger og mentor, Carl I. Hagen.

Jensen skriver at Hagen har ødelagt mye av sitt eget ettermæle med gjentatte utspill i tida etter han gikk av som Frp-leder. Hun omtaler det hele som «bare trist».

Dagbladet har tirsdag morgen vært i kontakt med Carl I. Hagen, han ønsker ikke å kommentere Jensens bok.

Jensen vedgår at hun, etter valget i 2011, undret seg om det «hadde klikket» for Carl I. Hagen. Det var da Hagen refset politiets store ressursbruk på etterforskningen av terroren 22. juli.

Forholdet mellom partibyggeren Hagen og Jensen som tok Frp inn i regjering hadde brutt sammen lenge før 2013 og regjeringsdeltakelsen.

Vennskapet til Per

Jensen letter også på sløret om forholdet til tidligere fiskeriminister Per Sandberg, et forhold som gikk i oppløsning etter mange års nært vennskap.

Det var Sandbergs mye omtalte Iran-tur, som endte med å koste han jobben som fiskeriminister, som ødela forholdet mellom de to.

«Per og jeg jobbet side om side i over tjue år. Vi har ikke lenger noen kontakt. På en måte er det ganske trist. Jeg var jo glad i ham. Men Per har tatt mange dumme valg. Han har brutt med Frp og meldt seg inn i et nytt parti. Det er hans beslutning. Men for meg har det ikke vært naturlig å forsøke å opprettholde en nær kontakt etter tillitsbruddet. Jeg er skrudd sammen sånn at jeg stoler fullt og helt på folk inntil det motsatte er bevist. Og her skuffet Per meg», skriver Jensen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer