Smuglet fem måneder gammel baby i kofferten

Ekteparet gjemte sin fem måneder gamle baby i en koffert da de ikke hadde gyldig pass og visum til barnet.

SMUGLET I KOFFERTEN: Dette var synet som møtte sikkerhetsvakter på flyplassen i Sharjah. En fem måneder gammel baby ble oppdaget av da denne kofferten gikk gjennom røntgenscanneren. Foreldrene hadde gjemt det lille barnet i en koffert for å smugle det inn til De forente arabiske emirater da de ikke hadde gyldig visum til barnet. Foto: Politiet i Dubai
SMUGLET I KOFFERTEN: Dette var synet som møtte sikkerhetsvakter på flyplassen i Sharjah. En fem måneder gammel baby ble oppdaget av da denne kofferten gikk gjennom røntgenscanneren. Foreldrene hadde gjemt det lille barnet i en koffert for å smugle det inn til De forente arabiske emirater da de ikke hadde gyldig visum til barnet. Foto: Politiet i DubaiVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et ektepar ble arrestert da de prøvde å smugle sin fem måneder gamle baby inn i De forente arabiske emirater fra Egypt.

Det var sikkerhetsvakter ved flyplassen i Sharjah som oppdaget det lille barnet da kofferten var på vei gjennom røntgescanneren, skriver Daily Mail.

Lå skjult i kofferten Det egyptiske ekteparet skal ha landet på Sharjah International Airport fredagen, men ble holdt igjen av immigrasjonspolitiet ettersom de ikke hadde visum for det lille barnet.

Tjenestemenn lot paret få bli på flyplassen til visumkontoret åpnet igjen søndag morgen. I ren desperasjon prøvde ekteparet å flykte, og benyttet sjansen mellom vaktskiftene.

For å konne inn i De forente arabiske emirater, måtte de uansett gjennom sikkerhetskontrollen. Da gjemte de like godt babyen i en koffert og sendte den gjennom røntgenscanneren.

Planen gikk imidlertid i vasken da en sikkerhetsvakt oppdaget konturene av den lille kroppen på monitoren.

Politiet sier at ekteparet helt klart risikerte livet til babyen.

- De fortalte i avhøret at de prøvde å snike babyen gjennom sikkerhetskontrollen ved å gjemme den i en koffert. Grunnen var at de ikke hadde gyldig pass eller visum til barnet, og at ønsket å ha med barnet inn til landet, sier en talsmann for politiet ved Sharjah flyplass.

Ble sjokkert - Da sikkerhetsvaktene så babyen ligge i kofferten på vei gjennom røntgenscanneren ble de sjokkert. Denne maskinen er farlig for mennesker, og da spesielt for et lite barn, sier politiet videre til Gulf News.

Det vil nå bli åpnet sak mot ekteparet.

- Vi vil reise sak mot foreldrene. De har begge visum så de kan entre De forente arabiske emirater, men de har risikert livet til et lite barn, sier politiet.

Mannen og kona ble arrestert og siktet for å sette livet til barnet i fare. I verste fall kunne babyen ha dødd etter å ha blitt utsatt for kraftig stråling fra røntgenscanneren.

Ekteparet skal tidligere ha oppholdt seg ulovlig i De forente arabiske emirater, men ettersom kona var gravid, valgte de å forlate landet så barnet kunne bli født hjemme i Egypt.

Det er fortsatt uklart hvordan de klarte å få barnet ombord på flyet fra Egypt uten gyldig pass.

ARRESTERT: Etter at sikkerhetsvakter oppdaget det lille barnet gjemt inne i kofferten i røntgenscanneren, ble ekteparet arrestert. De er nå siktet for å risikere livet til barnet deres. Foto: Politiet i Sharjah
ARRESTERT: Etter at sikkerhetsvakter oppdaget det lille barnet gjemt inne i kofferten i røntgenscanneren, ble ekteparet arrestert. De er nå siktet for å risikere livet til barnet deres. Foto: Politiet i Sharjah Vis mer