Dømt for dyremishandling:

Smuglet heroin i valper

Fant flere valper med narkotikaposer i magen. Andre var klargjort for operasjon.

REDDET: Bildet viser noen av valpene politiet fant, da de aksjonerte mot narkotikasmuglere i Colombia. Foto: NTB Scanpix
REDDET: Bildet viser noen av valpene politiet fant, da de aksjonerte mot narkotikasmuglere i Colombia. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En veterinærstudent som jobbet ved en dyreklinikk i USA fikk torsdag sin dom i retten i Brooklyn. Mannen var tiltalt for å ha smuglet implantater med flytende heroin som han sydde inn i ni hundevalper. Nå venter seks års fengsel, skriver CNN.

Det var så langt tilbake som i perioden september 2004 til januar 2005 at ubarmhjertige smuglingen fant sted. Den nå 39 år gamle mannen opererte selv inn implantatene i valpene, som han selv eide.

Smugleren skal ha vært del av et større narkonettverk, melder kanalen. Etter å ha fylt valpene med narkotika, skal de ha blitt sendt til USA med fly.

Avslørt 1. nyttårsdag

Det var under en politiaksjon 1. januar i 2005 at smuglingen ble avslørt. Politiet slo til i den colombianske byen Medellin. Reslutatet ble funn av en rekke poser med flytende heroin og flere hundevalper.

Ifølge ABC News slår retten fast at smuglingen var svært godt planlagt. 39-åringen rigget til et egnet operasjonssted på en gård, hvor inngrepene ble gjennomført. Her kunne han også holde valpene skjult.

Det konkluderes også med at smuglingen ikke kunne vært gjennomført uten studentens kirurgiske kompetanse.

Da Daily Mail i mai i fjor omtalte tiltalen, kom det blant annet fram at tre av hundene skal ha hatt ett kilo heroin hver i magen. Flere andre var klargjort for operasjon.

Det ble gjort forsøk på å redde hundevalpene ved å fjerne implantatene fra kroppene deres. Totalt ti valper ble operert, men bare sju av dem overlevde påkjenningen.

BESLAG: Flere poser med flytende heroin ble funnet på veterinærklinikken. Foto: NTB Scanpix
BESLAG: Flere poser med flytende heroin ble funnet på veterinærklinikken. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Rømte landet

Da den tidligere veterinærstudenten, som i rettsdokumentene beskrives som en av klassens aller beste, fikk høre om politiets aksjonsplaner, rømte han landet i håp om å unnslippe. Etter å ha vært etterlyst internasjonalt, ble han til slutt pågrepet i Spania, skriver ABC News.

I mai i fjor ble han utlevert til USA, hvor han ble tiltalt for smuglingen. Ifølge New York Times jobbet han imidlertid ikke alene. Samarbeidet skal blant annet ha foregått med en annen veterinær, som aldri har blitt pågrepet.

- Jeg gjorde det, selv om jeg visste at jeg gjorde noe kriminelt, sa 39-åringen under rettssaken, hvor han risikerte å få livstid i fengsel.

Nå venter i stedet utlevering til Colombia og seks års soning.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer