Smuglet narko i lurekoffert

På en uke har tollvesenet beslaglagt 13 kilo narkotika i to kontroller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sist uke var en av de bedre for tollvesenet i Østfold. Et par fra Nederland ble avslørt på toget fra København til Oslo etter at en narkohund markerte på to av koffertene deres.

- Vi hadde en rutinekontroll 23. februar og gikk gjennom toget med hunder mens toget var på vei til Fredrikstad. En av våre tollere fattet mistanke til paret og ba dem ta ned koffertene deres fra bagasjehyllene, sier kontorsjef Wenche Fredriksen ved grensekontrollen til Dagbladet.no.

Lurekoffert

Paret, en ung kvinne på 19 år og en mann på 30 år, ble tatt med inn i en egen kupe der de ble bedt om å åpne koffertene sine.

- Ved første øyekast så alt greit ut, men hunden ga seg ikke med å markere. Da oppdaget tollerne at det var doble bunner i koffertene. Vi fant 4,3 kilo ecstasy i den ene kofferten og 8,9 kilo amfetamin i den andre, sier Fredriksen.

Pillebeslaget besto av i overkant 17 000 tabletter.

Rett i kasjotten

- Vi er veldig fornøyd med dette. I fjor beslagla vi bare noen få piller på grensen. Beslaget av amfetamin ved Svinesund var 22 kilo i hele fjor, nå tok vi over åtte kilo på en gang, sier Fredriksen.

Det nederlandske paret ble pågrepet av politiet som ventet på togstasjonen på Fredrikstad. De er foreløpig varetektsfengslet for fire uker og kan vente seg en tøff straff.

Skjult i baksetet

Bare noen dager før paret med de falske kofferbunnene ble avslørt stanset grensepolitiet en personbil fra Litauen på Svinesund. Nok en gang var det narkohunder som bidro til å ta narkosmugleren med buksene nede.

- En av hundene markerte og skjult under baksetet fant vi amfetamin. Tilsammen beslagla vi 3,5 kilo narkotika, sier Fredriksen.

Narkotikaen var pakket inn i seks forskjellige poser på mellom 500 og 600 gram hver.

<B>SKJULT I BAKSETET:</B> Store mengder amfetamin ble funnet under baksetet.
OVER TRE KILO</B> amfetamin ble funnet i en bil fra Litaen i forrige uke.