Smuglet narko i lurekoffert

På en uke har tollvesenet beslaglagt 13 kilo narkotika i to kontroller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Sist uke var en av de bedre for tollvesenet i Østfold. Et par fra Nederland ble avslørt på toget fra København til Oslo etter at en narkohund markerte på to av koffertene deres.

- Vi hadde en rutinekontroll 23. februar og gikk gjennom toget med hunder mens toget var på vei til Fredrikstad. En av våre tollere fattet mistanke til paret og ba dem ta ned koffertene deres fra bagasjehyllene, sier kontorsjef Wenche Fredriksen ved grensekontrollen til Dagbladet.no.

Lurekoffert

Paret, en ung kvinne på 19 år og en mann på 30 år, ble tatt med inn i en egen kupe der de ble bedt om å åpne koffertene sine.

- Ved første øyekast så alt greit ut, men hunden ga seg ikke med å markere. Da oppdaget tollerne at det var doble bunner i koffertene. Vi fant 4,3 kilo ecstasy i den ene kofferten og 8,9 kilo amfetamin i den andre, sier Fredriksen.

Pillebeslaget besto av i overkant 17 000 tabletter.

Rett i kasjotten

- Vi er veldig fornøyd med dette. I fjor beslagla vi bare noen få piller på grensen. Beslaget av amfetamin ved Svinesund var 22 kilo i hele fjor, nå tok vi over åtte kilo på en gang, sier Fredriksen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer