Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Smuglet over to tonn hasj

Men fikk strafferabatt på 40 prosent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 28 år gammel mann er dømt i Oslo tingrett til åtte års fengsel for å ha smuglet 2275 kilo hasj fra Nederland til Norge.

Mannen er lastebilsjåfør og smuglet selv narkotikaen ved minst ni anledninger i perioden 2. februar til 8. juni 2006, ifølge dommen.

28-åringen ble tatt etter en ransaking da et av partiene skulle overleveres på Gardermoen.

Han nektet først for alt, men sa seg etter kort tid villig til å forklare seg om forholdet samt det han visste om bakmennene, mot at han fikk en avtale om redusert straff på omtrent 40 prosent.

I dommen skriver tingrettsdommer Morten Bjone forholdene normalt ville kvalifisert til fengsel i 15 år, dersom det ikke foreligget formildende omstendigheter.

- Det må imidlertid få vesentlig betydning ved straffutmålingen at tiltalte tidlig i etterforskningen valgte å legge alle kort på bordet, heter det i dommen.

- Han har ikke bare gitt avgjørende opplysninger om sin egen rolle, men også gitt en forklaring som har ført til at flere andre impliserte har blitt pågrepet og begjært utlevert til Norge, heter det.

Aktor la ned påstand om fengselsstraff i 8 år, og det ble han også dømt til. Mannen må i tillegg betale 512 000 kroner som aktoratet mener han har tjent på kurervirksomheten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media