Sør-Amerika:

Smuglet sprit i «gravidmage»

Du vil ikke tro hvor mye den «gravide» kvinnen fikk plass til.

HARDT RAMMET AV SMUGLING: Fengselet La Picota i Colombia har et smugle-problem. Foto: NTB.
HARDT RAMMET AV SMUGLING: Fengselet La Picota i Colombia har et smugle-problem. Foto: NTB. Vis mer
Publisert
Annonse

Søndag 16. april skinner sola for fullt utenfor La Picota fengsel i Bogota, Colombia, i det en gravid kvinne haster av sted for å besøke et familiemedlem som sitter inne.

Det er bare et problem: I den store magen bærer ikke kvinnen et barn.

Tvert imot har hun flere flasker konjakk og andre smuglervarer under genseren, melder det argentinske nyhetsstedet Infobae.

Vekket oppsikt

Det var en fengselsbetjent med haukeøyne og tunga rett i munnen som la merke til den «gravide» kvinnen søndag formiddag. Han skal ha reagert på kvinnens oppførsel og ment at magen hennes så «noe spesiell ut».

Sammen med et par kolleger tok han kvinnen til side og konfronterte henne. Det viste seg raskt at den store magen var en silikonprotese - som rommet totalt 17 gjenstander.

Kvinnen forsøkte blant annet å smugle inn fire mobiltelefoner, et par USB-kabler, hodetelefoner, to plastposer med sprit - og sjokolade, skriver Infobae.

ALT ANNET ENN EN BABY: Kvinnen smuglet med seg totalt 17 gjenstander. Foto: Politiet.
ALT ANNET ENN EN BABY: Kvinnen smuglet med seg totalt 17 gjenstander. Foto: Politiet. Vis mer

Ikke uvanlig

- Hun har på frekkest mulig vis forsøkt å smugle inn flere varer til de innsatte, sier en talsmann fra National Penitentiary and Prison Institute of Colombia til nettstedet.

Selv om smuglingsforsøket kan virke enestående, er det ikke uvanlig å smugle drikkevarer og gjenstander ved hjelp av kostymer og proteser.

Talsmannen forteller at det aktuelle fengselet har beslaglagt 54 telefoner, 32 ladere, en smartklokke, en projektor (!) og 49 flasker med sprit de siste ukene.

Det er ikke reint lite alkohol som smugles inn i fengsler hvert år. Foto: Politiet
Det er ikke reint lite alkohol som smugles inn i fengsler hvert år. Foto: Politiet Vis mer

Ifølge det spanske nyhetsstedet ES Euro utførte Picota-fengselet en uannonsert og utvidet ransakelsesaksjon i fjor. Det resulterte blant annet i 200 liter alkohol, flere smartklokker, høyttalere, nettbrett og 130 telefoner.

Etter funnet i den falske magen ble kvinnen arrestert på stedet. Det er foreløpig uklart hvilken straff som venter.

Her blir 29 år gamle Joshua McLemore etterlatt naken og isolert på en fengselscelle. Familien hans har saksøkt fengselet etter hans død. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer