Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Smuglet sprit i vedkubber

Frostating lagmannsrett har dømt tre litauere som smuglet store mengder sprit til Norge ved å gjemme flasker i uthulte vedkubber.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To av litauerne er dømt til åtte og et halvt års fengsel hver i lagmannsretten. Det er halvannet år mer enn de ble dømt til i Sør-Trøndelag tingrett i februar. En tredje litauer er dømt til sju års fengsel. Det er to år mer enn han ble dømt til i tingretten, melder Adresseavisens nettutgave.

Politiet begynte å rulle opp saken da en 20 år gammel iraner ble arrestert med 200 gram kokain i oktober i fjor. En drøy uke senere ble fire menn fra Litauen pågrepet, og det ble funnet 5,4 kilo metamfetamin i et hemmelig rom i en bil. Iraneren ble dømt til ett år og tre måneders fengsel i tingretten, og denne dommen ble ikke anket. Én av litauerne ble frifunnet i tingretten.

Politiet avdekket etter hvert at to av litauerne hadde oppholdt seg en stund i Soknedal i Sør-Trøndelag. På en gård ble det funnet over 300 sekker ved som viste seg å inneholde store mengder sprit skjult i flasker inne i vedkubbene. To av litauerne er funnet skyldige i å ha innført 8.100 liter sprit ulovlig til Norge fra våren 2001 til høsten 2002.

(NTB)

BLE IKKE LURT:</B> I slike vedkubber smuglet litauere sprit inn i Norge og Trøndelag. Per Kristian Rodal fra Tollvesnet viser fram en kubbe fra beslaget.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media