Smuglet ufrivillig - kan få fengsel

17-åringen trodde han bestilte vanlig kosttilskudd fra Sverige. Da tollvesenet fant anabole steroider i kosttilskuddet, ble mannen anmeldt. Nå risikerer den ufrivillige smugleren to år i fengself.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Inneholder ikke anabole steroider», sto det i brosjyren til det svenske firmaet Pro Supplement. Da det viste seg at dette ikke var helt riktig, risikerer en 17 år gammel kroppsbygger fengselsstraff, ifølge Adresseavisa.

Arne Sørli, leder for Forebyggendegruppa i Trondheimspolitiet, vil advare mot å bestille produkter fra firmaet Pro Supplement, som har hovedsete i Malmø.

Oppdaget under rutinekontroll

- For det første fører de folk bak lyset. Mange kan bli lurt til å tro at de kjøper et ufarlig produkt, mens det i virkeligheten er skadelig for kroppen. Videre risikerer man anmeldelse for brudd på straffelovens paragraf 162, som handler om innførsel av forbudte stoffer. Dette har en strafferamme på inntil to års fengsel, sier Sørli til avisa.

17-åringen fra Trondheim hadde ikke problemer med å bestille varer fra postordrekatalogen Maximuscle, selv om aldersgrensen for kjøp var 21 år. Under en rutinekontroll oppdaget tollvesenet at produktet inneholdt anabole steroider, stikk i strid med det 17-åringen hadde lest da han bestilte det. Likevel ble han straks anmeldt for forholdet.

- Vi vet at mange som driver med kroppsbygging, kan bli fristet til å kjøpe preparater for å få raskere resultater. Men man skal være svært forsiktig med å kjøpe produkter man ikke helt vet hva inneholder, sier Arne Sørli.