Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Smuglet ut ordrer fra cella

I et hemmelig brev, smuglet ut fra Oslo kretsfengsel, gir bedragerisiktede Trond Kristoffersen ordre om å kjøpe selskapet som eier to luksusleiligheter i London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON/OSLO (Dagbladet): Brevet avslører at Kristoffersen fremdeles trekker i trådene etter Finance Credit-skandalen. Sentrale personer mottar hele tida ordre fra den tidligere direktøren.

- Min klient godtar fire uker forlenget varetektsfengsling, sier forsvarer Tor Martin Kindem.

Trond Kristoffersen sitter på celle 1022 i Oslo kretsfengsel og er underlagt streng brev- og besøkskontroll. Likevel har mannen som startet Finance Credit, bak Økokrims rygg klart å smugle ut et brev med ordrer og opplysninger til sentrale medarbeidere.

Trekker i trådene

Dagbladet kan i dag presentere brevet som ble sendt i midten av juli til en sentral medarbeider.

Innholdet viser at Kristoffersen, som hevder han er uten økonomiske verdier og ikke har noe å skjule i Finance Credit-skandalen, fremdeles trekker aktivt i trådene fra sin posisjon bak murene i Oslo kretsfengsel. Dagbladet kjenner til at Kristoffersen gjennom andre personer også holder kontakten med andre sentrale medarbeidere, som blant annet skal bistå den tidligere direktøren med å starte Cash Flow Management, et nytt selskap som ble omtalt i Dagbladet i går.

Enkelte personer Dagbladet har vært i kontakt med i England den siste uka, visste ikke engang at Kristoffersen er varetektsfengslet. De mottar hele tida ordrer om å utføre forskjellige oppgaver.

- Verken jeg eller mitt team har smuglet ut noe brev fra Oslo kretsfengsel, sier Kristoffersens forsvarer Tor Martin Kindem. I brevet Dagbladet kan presentere, beklager Kristoffersen overfor sin tidligere kollega at han er blitt varetektsfengslet.

- Jeg skjønner at du er bekymret over situasjonen, skriver han.

- Men bare vær rolig og stol på at vi gjør som planlagt, gamle venn («Old Pal»).

En av planene det vises til er å skaffe seg kontroll over de to luksusleilighetene Kristoffersen har disponert i London. Selskapet Lily Bridge, som er registrert i skatteparadiset De britiske jomfruøyene, står som deleier av leilighetene. Lily Bridge er igjen eid av en trust, hvor Kristoffersens familie er tilgodesett. Både Økokrim og bobestyrerne har derfor ment at Trond Kristoffersen er den egentlige eieren av leilighetene, og forsøker nå å få kontroll over verdiene. Kristoffersen har hele tida under fengslingsmøtene hevdet at han ikke har noe med selskapet å gjøre, men i brevet vil han plutselig at noen skal kjøpe selskapet.

I brevet ber han personen skaffe kontroll over aksjene i Lily Bridge. Det skal skje gjennom et annet selskap, hvor Kristoffersen på papiret ikke har noen eierinteresser, men likevel skal styre virksomheten. Kristoffersen navngir også en engelsk advokat som skal hjelpe til med denne prosessen.

- Disse opplysningene ønsker vi ikke å kommentere, sier førstestatsadvokat Morten Eriksen ved Økokrim.

Lover betaling

Trond Kristoffersen ber medarbeideren holde kjeft.

- Ikke lytt til rykter og journalister. De har alle slags teorier. Det er viktig at du holder en lav profil, formaner Kristoffersen, og ber personen hjelpe ham mot løfter om betaling («material benefit»).

I brevet gjentar den bedragerisiktede Kristoffersen flere ganger at han ikke har noe å skjule overfor sin gamle venn.

- Det finnes ingen skjult agenda. Jeg har fortalt deg alt. Vær så snill og gjør det du kan i mellomtida. Stopp spekuleringen og stol på hva vi har snakket om, skriver Kristoffersen og gjentar:

- I will be out soon.

TREKKER I TRÅDER: Trond Kristoffersen har sendt opplysninger til en tidligere medarbeider.