Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Smuglet utbyttet ut av landet

Narkotikaligaens norske kurerer skal ha hentet stoffet i Rotterdam og Amsterdam. Etter salget i Oslo skal store pengesummer ha blitt sendt til Nederland og Spania.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En stor del av fortjenesten etter narkosalget skal ha blitt fraktet ut av landet, hovedsakelig til Nederland. Også den spanske solkysten skal ved en anledning ha vært adresse for pengeforsendelsene.

Politiet jobber nå for å finne ut hvem som har mottatt pengene. Ifølge tiltalen var det spesielt det norske brødreparet i slutten av 30-åra som fungerte som ligaens kurerer.

Brødrene skal flere ganger i tidsrommet mars 2002 - juni 2002 ha hentet store parti amfetamin i de nederlandske byene Amsterdam og Rotterdam.

Penger til Spania

Smuglerrutene skal ha vært velkjente. Etter det Dagbladet erfarer skal brødrene ha forklart at de kjørte til Kiel i Tyskland, og tok Color Line-ferja til Oslo. Ved enkelte tilfeller skal de ha kjørt om Danmark, og brua over Øresund til Malmö. Fra Malmö skal de ha kjørt over Svinesund til Oslo.

Politiet har lagt store ressurser i å finne ut hvem som har mottatt pengene for salget. Flere av de tiltalte har i politiavhør forklart at de reiste til Nederland og den spanske solkysten med store pengebeløp.

Ifølge tiltalen kan så mye som 6,4 millioner kroner ha blitt transportert til utlandet, enten med fly eller bil. Ifølge politiet skal det være snakk om millionbeløp i norske kontanter.

- Det faktum at pengene skal ha blitt sendt i norske kontanter viser at denne ligaen har et stort nettverk. Store pengebeløp i norsk valuta er lite gangbart i utlandet, sier fungerende sjef for narkotikaseksjonen, Espen Aas, til Dagbladet.

Stort forbruk

Det er lagt ned store ressurser i å kartlegge aktørenes privatøkonomi. Ifølge politiet er det et stort sprik mellom lovlig inntekt og forbruk. Likevel har politiet mistanke om at det fortsatt kan være midler der ute som de ikke har oversikt over.

Hvem som har mottatt pengene i Spania er et sentralt spørsmål for politiet.

Selv om det er tatt ut tiltale mot sju menn, er ikke etterforskningen avsluttet. Navngitte personer er etterlyst gjennom Interpol, men så langt uten resultat. Politiet har kartlagt pengeoverføringer fra en av de tiltalte til Spania og Brasil. Pengeoverføringene skal ha skjedd via American Express og Western Union.