Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Smurte med femretters

På et møte med Vinmonopolets toppsjef Knut Grøholt i går kveld kom den sparkede vinselgeren Svein Lindin med nye avsløringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De handlet om smørearrangementer for polansatte i regi av vinimportfirmaet Ekjord AS.

Etter det Dagbladet kjenner til, fortalte Lindin bl.a. om et arrangement på Refsnes Gods i 2003, der Nils Ekjord selv var til stede som vert for nærmere 20 ansatte ved Vinmonopolets utsalg i Moss. Det ble servert flere retters middag med påfølgende kaffe og avec, men programmet hadde ifølge Lindin ikke noe faglig innhold.

Blant de ansatte var det bare butikksjefen som ikke var til stede. Han var forhindret.Foruten Ekjord var Lindin og en annen fra Ekjords stab til stede, i tillegg til en representant for den spanske storprodusenten Torres.

-  Husker ikke

Hvis denne framstillingen er riktig, er arrangementet i strid med reglene for kontakt mellom polansatte og leverandører.

De setter grenser for hvor mange fra hvert polutsalg som kan være til stede på ett og samme vinprøvingsarrangement, og det stilles uttrykkelig krav til et vinfaglig innhold på slike sammenkomster. Restaurantsjef Harald Holgersen ved Refsnes Gods bekrefter overfor Dagbladet at firmaet Ekjord hadde selskaper på Refsnes Gods både i 2003 og 2004. Ett i vinkjelleren og ett i et selskapslokale.

Eieren av vinfirmaet Ekjord, Nils Ekjord, kan imidlertid ikke huske arrangementet:

-  Det der kjenner jeg ikke til, svarte Ekjord da Dagbladet forela ham Lindins nye opplysninger i går kveld.

Spissrotgang

Ekjord satt da og skrev på den redegjørelsen han skal legge fram for Vinmonopolets ledelse i formiddag.

Møtet mellom Lindin og Vinmonopolets toppledelse varte fra klokka 20 til over midnatt i går kveld. Det var adm.dir. Knut Grøholt som hadde bedt om møtet.

Lindin kom til møtet sammen med sin advokat Tor-Henry Spjelkevik. Utenfor hovedinngangen til Vinmonopolets hovedkontor i Oslo sentrum ventet et titall fotografer. Svein Lindin gikk nærmest spissrotgang gjennom blitzregnet og trakk anorakkhetta over hodet for å skjerme seg.

Slik ble hans møte med Vinmonopol-ledelsen en stor kontrast til toppmøtet mellom vinmillionæren Nils Ekjord og Vinmonopol-sjefen Knut Grøholt lørdag formiddag på betryggende avstand fra innpåslitne pressefotografer.

Grøholt avviste på forhånd å oppgi klokkeslett og sted for det møtet.

-  Vi opplevde å bli tatt på største alvor av polledelsen, sier Spjelkevik til Dagbladet etter møtet.

Drøfter mandat

Vinmonopolet skal i ettermiddag legge fram en foreløpig orientering om hvor langt de har kommet i granskingen.Samtidig møtes Vin- og Brennevinimportørenes Forening for å drøfte mandat for hvordan man skal gripe an den interne granskingen foreningen har vedtatt å gjennomføre på bakgrunn av smøringen som er avdekket.

<B>FIKK SPARKEN: </B> Svein Lindin (t.v.), som fikk sparken som vinselger hos vinimportøren Ekjord AS, kom i går til møtet med Vinmonopolets toppledelse i Oslo sentrum sammen med sin advokat Tor-Henry Spjelkevik.