Smurte seg inn i sin egen bæsj før fengslingsmøte

Nektet å vaske seg i rettens publikumstoalett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sarpsborg Arbeiderblad skriver i dag om en mann som ble framstilt for varetektsfengsling i Sarpsborg tingrett på mandag.

Den 44 år gamle mannen, som er siktet for både vinningskriminalitet, narkotikalovbrudd og trusler mot offentlige ansatte, valgte å protestere mot politiets fengslingsbegjæring ved å smøre seg inn i sin egen avføring i forkant av rettsmøtet, skriver avisa.

Møtte i bar overkropp I fengslingskjennelsen fra Sarpsborg tingrett er episoden detaljert beskrevet:

«Rettsmøtet var opprinnelig berammet til kl 10.30 i dag, men ble ikke gjennomført. Siktede hadde kort tid før han skulle fremstilles av politiet smurt inn huden på deler av overkroppen med sin egen avføring. Siktede ble fremstilt i forfatning i bar overkropp. Slik siktede da så ut og med den lukt som fulgte, fant retten det ikke tilrådelig av hensyn til øvrige aktører i rettssalen å holde rettsmøtet før siktede hadde vasket seg.», heter det i kjennelsen.

«Da siktede ikke var villig til å vaske seg på tingrettens publikumstoalett, ble han bragt tilbake til politiarresten for vask. Nytt rettsmøte ble berammet til kl. 14.30. Aktor tok ca kl 13.00 telefonisk kontakt med dommeren og opplyste at siktede fortsatt nektet å vaske seg og at man neppe hadde hjemmel til etter politiloven å «tvangsvaske» ham», heter det videre i kjennelsen.

Retten besluttet da å nekte siktede adgang til fengslingsmøtet med mindre han vaska av seg avføringa før rettsmøtet startet klokka 14.30.

I kjennelsen heter det at siktede møtte vasket og påkledd til tidspunktet.

- Aldri opplevd Tingrettsdommer Sverre S. Aarmo som hadde saken i Sarpsborg tingrett, ønsker ikke å kommentere hendelsen utover det han har skrevet i kjennelsen.

- Dette er første gang jeg opplever noe slikt, sier han til Dagbladet.

44-åringen hevdet i retten at han er strafferettslig utilregnelig, men Sarpsborg tingrett mente at det ikke framkom opplysninger i retten som tyder på at han er utilregnelig, heter det i kjennelsen.

Mannens forsvarer, Harald Otterstad, sier mannen hadde et behov for å markere.

- Han ønsket å markere problemene han mener han har, sier Otterstad.

Den tidligere straffedømte mannen ble til slutt varetektsfengslet fram til hovedforhandlingen mot ham starter i begynnelsen av mai.