Smurte seg med blod - overlevde massakren

GENEVE (NTB-AFP): En sveitsisk kvinne overlevde trolig mandagens turist-massakre i Egypt ved å smøre seg inn med blod fra en av de drepte. Rosemarie Dousse fortalte selv om den grufulle hendelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dousse beskrev hvordan hun og andre turister først hørte skyting et stykke unna, idet de gikk ut av bussen ved Hatshepsut-templet i Luxor.

  En gruppe unge væpnede menn dukket opp og beordret turistene ned på kne. Så begynte de å skyte.

Skjøt mot arm og bein

- En svær mann falt over meg. Jeg ble også skjult av en annen kvinne. De skjøt på den ene armen og det ene beinet mitt som var synlig, fortalte Rosemarie Dousse.

  Mennene saumfor så ofrene, og drepte dem som ennå så ut til å være i live med et enkelt skudd gjennom hodet. Så tok de med seg en håndfull unge jenter og forsvant.

  - De var borte en stund. Jeg hørte noen si, vær stille, de kommer tilbake.

  - Så jeg gjemte meg under den svære mannen, og brukte skjerfet mitt til å smøre meg inn med blod. Hodet mitt var skjult, og jeg lå urørlig, sa Dousse.

Danset og sang

Terroristene kom tilbake, mens de sang, danset og ropte «Allah, Allah...». Det tok en evighet før hjelpen kom.

  - Jeg kjente at noen trakk i benet mitt. Jeg trodde det var terroristene igjen, men det var redningsmannskapene som bar meg bort til ambulansen, fortalte kvinnen.

  Blodbadet begynte ved nitiden om morgenen, og pågikk i tre kvarter. Terroristene skjøt med automatvåpen, og ifølge enkelte vitner ble de døde maltraktert med kniv. Minst 57 turister ble drept. Dousse var en av 25 sårede som slapp fra det med livet.