Smutthull i strandsoneloven

Disse to villaene godkjente Sandefjord kommune uten spørsmål og med loven i hånd. De omregulerte bare området til bolig-formål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dermed slipper kommunen å forholde seg til totalforbudet mot bygging i strandsonen. Plan- og bygningsloven sier nemlig at områder som omfattes av regulerings- eller strandplan automatisk er unntatt fra forbudet.

-  Vi er kjempefornøyde, men det er helt på trynet at man får bygge bare fordi man har definert området til bolig. Effekten for strandsonen er jo den samme, sier Per Robert Jentsch, en av huseierne.

Helt greit

Han har forståelse for at allmennheten ikke forstår hvorfor han og nabo Ole Jørgen Smedsrud har fått bygge kjempevillaene i strandkanten samtidig som miljøvernminister Knut Arild Hareide bedyrer at han skal innskjerpe dispensasjonene for bygging i 100-metersbeltet langs sjøen.

-  Men det var ikke noe problem i kommunen. Så lenge det var regulert for bolig her, så var det helt greit, sier Smedsrud.

Smutthullet

Dispensasjonsreglene gjelder bare for såkalte LNF-områder, eller friområder. Disse friområdene kan kommunene lett regulere om til bolig- eller hytteformål og på den måten omgå strandsoneforbudet med loven i hånd. Dermed slipper de å fire på streng håndtering av reglene. Det smutthullet har Sandefjord kommune brukt ved flere anledninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer