Smykkeformue skjult i Moskva

Straffesaken mot den fraseparerte ektefellen til en NRK-kjendis øker i omfang. Smykker for bortimot tre millioner kroner skal befinne seg i Moskva. Samtidig har kriminalpolitiet mottatt nye anmeldelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av anmeldelsene kommer fra gallerieier Johan D. Galtung og gjelder mulig underslag av to gull sigar-/sigarettkasser verdt anslagsvis 100000 kroner. Den siktede skulle angivelig selge verdigjenstandene i Østen.

Det har ikke skjedd. Den ene sigar-/sigarettkassa er gjenfunnet hos en pantelåner i Oslo, mens den andre er sporløst forsvunnet.

Den andre anmeldelsen går ut på at den siktede skal ha mottatt 200000 kroner fra en utlending for å kjøpe bil for vedkommende i Norge. Ifølge anmelderen, som er identisk med utlendingen, har han i ettertid verken sett noe til pengene eller den lovede bilen.

Fire millioner

Den fraseparerte ektefellen ble i utgangspunktet siktet og varetektsfengslet for underslag av smykker for om lag fire millioner kroner fra den kjente smykkekunstneren Marit Guinness Archan.

Han skulle angivelig selge smykkene for henne. Det var grunnen til at han fikk verdigjenstandene.

Ett av smykkene er kommet til rette, det mest verdifulle til en antatt verdi av en million kroner, det såkalte millionsmykket.

Det ble funnet hos en pantelåner i Oslo. De resterende smykkene skal, ifølge siktedes forklaring, befinne seg hos en juveler i Moskva.

Kriminalpolitiet fikk tidlig i etterforskingen først en skriftlig erklæring om at millionsmykket befant seg hos ektefellen til en kollega av NRK-kjendisen. Ved nærmere undersøkelser viste dette seg ikke å være riktig.

Denne ektefellen hadde bare pantelappen for millionsmykket, sjøl om vedkommende hadde skrevet erklæring på at han faktisk hadde smykket, ifølge politiet.

Denne erklæringen ble også lagt fram i retten av siktedes forsvarer, advokat Ellen Haugsrud, etter det Dagbladet får opplyst.

Sikter flere?

Politiadvokat Anne Maria Haarr, som leder etterforskingen, sier til Dagbladet:

- Vi vurderer fortløpende å sikte flere personer i denne saken.

På spørsmål fra Dagbladet vil hun ikke konkretisere dette nærmere.