Smykkene søkk vekk, taus NRK- kjendis

NRK-kjendisen som risikerer å bli siktet etter at 21 smykker verdt fire millioner kroner er sporløst forsvunnet, satt i krisemøte med ektefellens advokat i går. Kjendisen vil ikke kommentere saken, men er sterkt preget av anklagene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

og JØRGEN TANGNES

Det var under en middag hos tv-kjendisen og ektefellen i fjor vinter at norsk-engelske Marit Guiness Aschan ble overtalt til å gi fra seg 21 unike smykkearbeider, emaljesmykker med både 24 karat gull og briljanter.

Ifølge anmeldelsen fra kunstneren skulle ektefellen til NRK-kjendisen selge de unike smykkene.

Siden har Marit Guiness Aschan ikke sett verken smykkene eller de fire millionene hun var lovet.

Solgt til utlandet?

Etter hva Dagbladet erfarer, tror politiet i Oslo, som etterforsker saken, at de 21 smykkene kan være solgt til en eller flere personer i utlandet.

Marit Guiness Aschan, som er en internasjonalt anerkjent kunstner, har overfor både NRK-kjendisen og den fengslede ektefellen gjort det klart at hun synes synd på dem, og at hun er villig til å trekke anmeldelsen, dersom hun umiddelbart får tilbake sine unike arbeider.

Dagbladet har forsøkt å komme i direkte kontakt med NRK-kjendisen, men vedkommende har ikke vært interessert i å snakke med Dagbladet.

Ektefellen sitter fortsatt i varetekt, og politiet har mistanke om flere kriminelle forhold.

Ingen kommentar

- Min klient sitter i varetekt. I går snakket jeg med NRK-medarbeideren, som ikke ønsker å kommentere verken anklagene mot ektefellen eller en eventuell siktelse mot seg selv, sier advokat Ellen Haugsrud hos advokatfirmaet Tor Erling Staff.

- Inntil vi har drøftet saken nøye og vurdert spørsmålet, vil ingen uttalelser om sakens realiteter bli gitt fra denne siden, sier advokat Ellen Haugsrud.

Etter hva Dagbladet får opplyst, har NRK-kjendisen tatt seg nær av at ektefellen sitter varetektsfengslet, og at politiet mener at opplysninger har blitt holdt tilbake.

Dersom politiet beslutter å sikte NRK-kjendisen for enten falsk forklaring, for å holde tilbake informasjon eller for medvirkning til grovt underslag, risikerer vedkommende flere års fengsel.