Smykkesaken utsatt til i morgen

Forsvarer Ellen Haugsrud sa hun var sint og aktor svarte at Haugsrud var utidig. Slik startet rettssaken mot eks-mannen til en NRK-kjendis i byretten. Nå et saken utsatt til i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

35 vitner er stevnet i saken, som er berammet til å vare hele denne uka. Flere av vitene vil bli avhørt over telefon fra norske ambassader rundt omkring i verden.

På vitnelista står blant andre NRK-folk som Marit Christensen, Hans-Wilhelm Steinfeld og Gro Holm, krigshelten Gunnar «Kjakan» Sønstebø, forretningsadvokat og eksjapp Nils A.B. Bugge, tidligere popsanger Anne Karine Strøm og skiløperen Vladimir Smirnov.

En tidligere KGB-oberst og en sjef i Politiets overvåkningstjeneste er også innkalt som vitner.

Krass tone

Ellen Haugsrud, som forsvarer 43-åringen, hevder at hun ikke har fått tid til å forberede seg.

- Det er utidig av henne å komme med disse innvendingene i tolvte time, sier aktor Anne Maria Haarr.

Utsettes til i morgen

Dommer Heidi Hegdal avviste torsdag å utsette saken, men i Oslo byrett i dag anmodet forsvareren om at saken i det minste kunne bli utsatt til i morgen, slik at hun kunne sette sin klient inn i saksdokumentene. Dommeren etterkom anmodningen.

- Jeg vil tilbakevise påstandene i pressen om at det er en isfront mellom Haarr og meg, sa Haugsrud. Noen minutter senere innrømmet hun likevel at samarbeidet ikke har gått knirkefritt. Haugsrud har blant annet blitt beskyldt for å trenere saken.

På hver sin side av kloden

- Jeg er sint, sa Haugsrud, som har mange års erfaring som politisjef i Oslo.

- Haarr og jeg har ikke hatt kontakt siden vi dro til London for et bevisopptak. Jeg har følt det som å møte en murvegg. Haarr og jeg er på hver vår side av kloden i denne saken, sa Haugsrud.