Smykkeskrinet kan ha avslørt seriemorderen

I skrinet fant politiet en lapp. Den ledet til et grufullt funn.

TILTALT: En 46 år gammel kenyansk mann bosatt i Texas er tiltalt for å ha drept tolv eldre kvinner. Foto: Politiet
TILTALT: En 46 år gammel kenyansk mann bosatt i Texas er tiltalt for å ha drept tolv eldre kvinner. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I forrige uke ble en 46 år gammel mann bosatt i delstaten Texas tiltalt for en rekke drap.

Politiet tror han har tatt livet av minst tolv eldre kvinner, og dersom teorien skulle vise seg å holde vann, vil han være en av delstatens verste seriemordere gjennom tidene.

Washington Post skriver at 46-åringen skal ha kvalt ofrene sine med en pute, før han stjal smykker og andre verdifulle eiendeler.

Alle de antatte ofrene var gamle og bodde alene. Derfor ble ikke dødsfallene sett på som mistenkelige før i mars i fjor.

Smykkeskrin

Etterforskningen startet etter at en 91 år gammel kvinne, bosatt i Plano i Texas, ble angrepet i sitt hjem. Hun fortalte at en mann hadde tatt seg inn i leiligheten hennes og tvunget henne til å legge seg på senga.

Etter at hun adlød kravet, skal han ha plassert en pute over ansiktet hennes til hun mistet bevisstheten. Heldigvis kom en venn tilfeldigvis innom på besøk tidsnok til å redde livet hennes, men overfallsmannen var borte.

Det samme var 91-åringens smykkeskrin.

Vitner hadde observert en mistenkelig bil i området, og denne ble etter hvert sporet tilbake til den nå tiltalte 46-åringen. Politiet satte opp overvåkning utenfor mannens hjem, og en kveld så de ham kaste et smykkeskrin i søpla.

I skrinet fant de navnet til 81 år gamle Lu Thi Harris. Ingen svarte da politiet ringte på, og etter å ha tatt seg inn i leiligheten fant de henne død i sin egen seng. Hun hadde leppestift smurt utover ansiktet, og på en pute fant de tilsvarende spor av samme leppestift.

Den 46 år gamle mannen ble arrestert kort tid etterpå.

Nekter skyld

Etter hvert som politiet nøstet opp saken, dukket det opp flere og flere mistenkelige dødsfall. I skrivende stund er 46-åringen som nevnt tiltalt for tolv drap, og han er mistenkt for ytterligere seks.

Loren Adair er datteren til en av de døde kvinnene. Hun forteller til WFAA at det virket som om moren hennes hadde sovnet stille inn.

- Det var fryktelig å høre at hun ikke hadde dødd en fredfull død. Det knuste hjertet mitt, sier hun.

Den 46 år gamle mannen er kenyansk statsborger, men har bodd i USA i mer enn ti år. I løpet av de åra er han dømt for både fyllekjøring og overfall, men i denne saken hevder han sin uskyld. Det sier hans advokat Phillip Hayes til nyhetsbyrået Associated Press.

- De har bare indirekte bevis og indisier på at min klient befant seg i området. Det er alt de har, sier Hayes.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer