Snakk førte til het romanse

Helena og Rune var kjærester uten å ha sett hverandre. Nå vil de flytte sammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Runebelune (21) og Ayla#1 (24) heter de når de chatter anonymt på internett. De begynte å bruke Dagbladet.nos Snakk-tjeneste i januar i år, og ble kjærester etter en knapp måned med snakking. - Vi kjenner ikke noen som har chattet på nett og blitt så forelsket som oss, sier det lykkelige paret, som nå besøker hverandres bosteder i Oslo og Elverum ofte.

Dramatisk start

- Hadde det ikke vært for Snakk hadde vi nok aldri blitt sammen, skrev en begeistret Helena i mail-takk til Dagbladet.no for noen dager siden. I slutten av juni kom de i snakk på Snakk. Begynnelsen på romansen glemmer de ikke.

- Det brenner her! var Runes første melding på kanalen. Helena mente helsa var mye å risikere for å chatte, og svarte at han måtte komme seg ut. Det var nabobygningen på Jørstadmoen leir som brant, der Rune er i militæret. Snakkinga fortsatte selv om Rune kjente røyklukta godt. Helena fikk dramatikken bekreftet i avisa neste dag, gutten hun hadde chattet med hadde svidd seg inn i hukommelsen hennes.

Kjapp sjekking

Helena tok mot til seg og spurte om mailadressen til Rune allerede før første chatten var over. Etter hvert ble mobilnummer utvekslet og sjekkinga gikk inn i en ny fase. Tekstmeldinger kunne fylle tomrommet når de to ikke var tilgjengelige foran skjermen. 2-4 mailer daglig, 5 timer med chatting på kveldene og tekstmeldinger på natta gjorde susen.

Rune klarte ikke vente lenge, etter en ukes tid ringte han Helena midt på natta. -Jeg hadde hjertet i halsen, men stemmen og personligheten hans var akuratt som jeg hadde trodd. Helena sendte bilde av seg selv til Rune, som var kjempefornøyd: - Rett og slett drømmejenta!

In-real-life

Helga etterpå dro Helena til Elverum. - Jeg var nervøs for at han var altfor gammel eller hadde oppgitt feil adresse. Men Rune hadde ikke vært uærlig på chatten. Han diska opp med wok, video, golf og vin, og forelskelsen var et faktum. De to hadde mye å prate om også uten tastatur.

Det er flere som er uærlige på snakkekanaler på nettet. Runes beste sjekketips er at man skal være seg selv, og ikke lyve til de man har lyst til å møte. - Stort sett er det bare reale folk på nettet, men det er noen som er slibrige og.

Kun for nettnerder?

-Folk ser litt rart på oss når vi forteller hvordan vi ble kjærester, men vi tror sjekkemåten blir mer og mer vanlig framover. Vi kjenner mange som har prøvd chattelinjer og blitt kjærester, forteller paret. Rune har faktisk fått en kjæreste og to blind-dates tidligere på internett. - Absolutt å anbefale, om noen tror dette bare er for nerder, desperate og ensomme tar de feil! Er du som Rune litt sjenert, kan Snakk være fin måte å møte andre på.

Framtida

Helena er absolutt ikke sjenert, og startet på Snakk kun for moro skyld. Nå er hjertet hennes tapt til Rune. De to bor for langt borte fra hverandre så forelsket som de er. De planlegger å kjøpe leilighet og bli samboere til våren, og lover å holde Dagbladet.no oppdatert når bryllupet skal stå.

Har du lyst på kjæreste? Prøv deg på www.dagbladet.no/snakk eller www.dagbladet.no/blink