Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Snakk i mobilen på flyet

Innovative Virgin Atlantic tilbyr sine passasjerer muligheten til å motta mobilsamtaler under flyturen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fly har lenge vært en av de siste mobilfrie soner. Nå kan de tider være over. Virgin Atlantic meldte i går at de som det første flyselskap gjør det mulig å motta mobilsamtaler mens du er i lufta, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Det nye systemet, utviklet av British Telecom, fungerer ved at du trekker et mobilkort gjennom flytelefonen og bruker denne som din mobil. Du kan da motta samtaler fra bakken og ringeren betaler vanlig takst. Ringer du fra flyet, blir din GSM-konto belastet.

Braathens har ikke planlagt å installere et lignende system i sine fly.

- Vi følger selvfølgelig med på hva andre selskaper gjør, og Virgin er et av det mest spennende. De er innovative og ofte tidlig ute med ny teknologi, sier Ørjan Heradstveit i Braathens info til Dagbladet.no.

- Men i dette tilfellet er ikke teknologien til nytte for Braathens, fordi vi ikke har installert telefoner i våre fly. Så foreløpig er mobilsamtaler forbudt på våre flyvninger, sier Heradstveit.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling