Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Snakk med Erna

Erna Solberg passer på 434 kommuner. Og Mulla Krekar. Nå svarer hun på dine spørsmål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjennom Dagbladet kan du i sommer stille spørsmål til en rekke kjentfolk fra politikk, næringsliv og underholdning.

Nå står Erna Solberg (42) for tur.

Abisiøs og arrogant. Saklig og skarp. Og med en god dose selvironi og svart humor. «Stjerna Erna» er en av regjeringens sterkeste kort. Som kommunalminister kjent for sin klokketro på konkurranseutsetting og kommunesammenslåing. Solberg har satt seg kraftig i respekt i kommunenorge. Men først og fremst er det innstramminger i asyl- og innvandringspolitikken Solberg har gjort seg bemerket for.

Hun bestemte selv at Norge skulle utvise Mulla Krekar, og har leid inn utenlandske tv-team til å lage skremselsreportasjer fra norske asylmottak. Nå skal grunnløse asylsøkere kunne sendes hjem på 48 timer. Solberg ser med interesse på Danmarks ordning med å internere id-løse asylsøkere i egne leire. En ordning som nå kan komme i stand også i Norge. Men da Kripossjef Arne Huuse gikk ut og sa at Norge burde begrense innvandringen av hensyn til all kriminaliteten som begås av asylsøkere, mente Solberg at Huuse generaliserer.

Solberg har drevet politikk hele sitt voksne liv. Seksten år gammel droppet hun skolemusikk, pianotimer og speidergjeng til fordel for Unge Høyre. I dag er hun nestleder i regjeringspartiet Høyre.

- Jeg er nok litt påståelig, sier Solberg selv.

Så kommer hun også fra Bergen. Hun ferierer hjemme, sammen med barna. Da får mannen endelig litt hjelp, for i statsrådshverdagen er det han som styrer hjemmet, mens Erna styrer Norge.

Dagbladet presenterer sommerintervjuet med Erna Solberg en av de nærmeste dagene. Flere av lesernes spørsmål, og svarene på dem, vil bli publisert i avisa. Send inn ditt spørsmål nå!

ERNA SOLBERG: Svarer deg på det du lurer på!