- Snakk norsk - få kontantstøtte

Carl I. Hagen vil språkteste innvandrerforeldre i Oslo som mottar kontantstøtte.

STILLER NYE KRAV: Carl I. Hagen på tur over Grønland da han i oktober ifjor kunngjorde at han skrev bok, blant annet om innvandrernes plikter. Nå mener han at innvandrerforeldre bør språktestes før de mottar kontantstøtte. Foto:Jacques Hvistendahl / Dagbladet
STILLER NYE KRAV: Carl I. Hagen på tur over Grønland da han i oktober ifjor kunngjorde at han skrev bok, blant annet om innvandrernes plikter. Nå mener han at innvandrerforeldre bør språktestes før de mottar kontantstøtte. Foto:Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Frp's ordførerkandidat og seniorgeneral, Carl I. Hagen, vil straffe foreldrene som ikke er i stand til å lære barna norsk før skolestart.

- Forskrekkelig Fredag gikk Ap's byrådslederkandidat i Oslo, Libe Rieber-Mohn ut og varslet at hun vil fjerne kontantstøtteordningen i Oslo fordi  ordningen hindrer integrering, spesielt barn av foreldre med annet morsmål enn norsk.

Det får det til å koke over hos Frp-generalen.

- Det er helt forskrekkelig med en slik straff av vanlige Oslo-foreldre. Jeg synes det er forferdelig at Libe Rieber-Mohn vil frata de som har barn i Oslo retten til å velge kontantstøtten fordi det er enkelte som ikke burde ha det, sier Hagen.

- Må snakke norsk Men nå tar Hagen kontantstøttenekten et steg videre:

- De som ikke kan sørge for at barna ikke kan norsk når de begynner i skolen, de bør ikke få kontantstøtten. Libe Rieber-Mohn vil straffe alle selv om det bare er noen som gjør noe galt, sier Hagen.- Enhver som søker om kontantstøtte må forklare hvordan de mener at barna skal lære seg å snakke norsk innen de starter på skolen. Hvis ikke kan de ikke få kontantstøtte, legger han til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer