- Snakk norsk!

Fremskrittspartiet vil nekte kontantstøtte til foreldre som ikke snakker norsk.

VIL STILLE SPRÅKKRAV: Sylvi Listhaug (Frp) mener det er en forutsetning at mottakkeren av kontantstøtte skal kunne norsk. Foto: SVEINUNG U. YSTAD
VIL STILLE SPRÅKKRAV: Sylvi Listhaug (Frp) mener det er en forutsetning at mottakkeren av kontantstøtte skal kunne norsk. Foto: SVEINUNG U. YSTAD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| BØ I TELEMARK: Frp vil kreve at foreldre oppfyller spesielle kriterier for å kunne motta kontantstøtte. Dette bygger i hovedsak på integreringshensyn, sier oslobyråd for velferd og sosiale tjenester, Sylvi Listhaug.

- Hvilke konkrete krav vil bli stilt til foreldre, for at de skal kunne få kontantstøtte?

- Det må vi ha en gjennomgang på, men en ting som er helt åpenbart er språk, at du kan norsk og har forutsetninger for å integrere barn, sier Listhaug til Dagbladet.

- Bekymringsverdig I Oslo har 80 prosent av kontantstøttebrukerne innvandrerbakgrunn.

Det har fått mange til å hevde at kontantstøtten hindrer integrering, ved at barn holdes utenfor kontakt med jevnaldrende.

Innvandringspolitisk talsmann i Frp, Per-Willy Amundsen, ser problemstillingen, men mener det ikke er noe alternativ å ta kontantstøtten fra alle. - Det er bekymringsverdig at grupper er overrepresentert både når det gjelder barn og mødre, men kontantstøtten er et virkemiddel for reell valgfrihet, sier Amundsen til Dagbladet.

- Bruker innvandrere Listhaug mener Jens Stoltenberg utnytter et mindretallsproblem når han vil kutte kontantstøtten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer