Snakker med politiet - taus om terrorforsøket

21-årige Philip Manshaus har lagt igjen en rekke beskjeder på internett, men nekter å snakke med politiet om siktelsen mot ham i avhør.

SIKTET FOR DRAP: 21 år gamle Philip Manshaus vokste opp i Bærum, ikke langt fra moskeen han angrep. Video / Foto: Privat. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen, Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Klokka 13.00 i dag framstilles en 21 år gammel mann fra Bærum for varetektsfengsling. Han er siktet for drap og drapsforsøk etter at hans 17 år gamle stesøster ble funnet drept. Han skjøt også i en moské i Bærum, men ble overmannet av to besøkende i moskeen.

Siden den gang har 21-åringen sittet pågrepet på politihuset i Oslo. På tross av gjentatte forsøk har han ikke sagt et ord om det mistenkte drapet og skytingen i moskeen.

Politiet har fått ham inn på et avhørsrom, der han har satt seg ned med etterforskerne. Der har han ikke ønsket å si noe om saken, slik han også har rett til.

- Vi har avsluttet avhøret. Han ville ikke forklare seg, sier Grete Lien Metlid, leder for Oslo-politiets felles enhet for etterforskning og etterretning, til Dagbladet i 21-tida søndag.

Vil ikke forklare seg

Manshaus' forsvarer Unni Fries er søndag kveld på vei til politihuset i Oslo for å møte klienten sin da hun snakker med Dagbladet.

- Så vidt jeg vet, blir det ikke avhør i kveld. Det er mulig det blir gjennomlesning av den samtalen han hadde med politiet i går, sier Fries.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer