Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Snakker om flyskrekken

Kronprinsesse Mette-Marit innrømmer at hun fortsatt sliter med flyskrekken. -Men jeg får god, profesjonell hjelp, sier hun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kronprinsessen kommenterte fredag sin mye omtalte flyskrekk da hun møte pressen i Tromsø.

- Jeg liker ikke å fly, innrømmet kronprinsessen, og ble bedt om å kommentere hvorvidt pressen maser for mye om flyskrekken hennes.

- Vel, jeg setter pris på at pressen viser hensyn når jeg skal reise med fly, men jeg forstår jo at det rettes oppmerksomhet mot dette, sa hun diplomatisk.

Nervøs

Ifølge VG-nett skal kronprinsesse Mette-Marit ha vært svært nervøs før flyturen til Tromsø torsdag ettermiddag, men hevdet at turen hadde gått fint da hun landet et par timer senere.

Kronprinsesse Mette-Marit håper omtalen av flyskrekken hennes kan gjøre situasjonen lettere for andre som sliter med samme problem, og at det blir lettere å snakke om det.

Hun bekreftet at hun fortsatt får profesjonell hjelp til å takle redselen for å fly.

Ingen Euro-mening

Kronprinsparet har trukket mange journalister til Tromsø denne uken, noen av dem fra Italia, Frankrike, Spania og Kroatia. De utenlandske pressefolkene spurte likegodt kronprins Haakon om hvorfor det norske folk er så lite interessert innføringen av euro i EU.

- Det fine med å være kronprins er at man slipper å svare på spørsmål om politikk, sa han og smilte lurt.

De lokale journalistene var mer interessert i om kronprinsparet ville skaffe seg en permanent bolig i Tromsø - siden de etter eget utsagn liker seg så godt i byen.

- Eh gjerne det, sa kronprins Haakon.

- Men så var det dette med å fly opp dit da, sa en lattermild kronprinsesse.

(NTB-Rune Sævik)

FLYSKREKK: Kronprinsesse Mette-Marit ønsker å hjelpe andre som lider av det samme som henne - flyskrekk.
Hele Norges coronakart